Tervishoiukõrgkooli laadal said kokku hea kaup, hea tuju ja hea tegu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nooruse tänava kõrgkool korraldas jõululaada, kus iga müüja loobus kahekümnest protsendist päevatulust raskelt haigete laste raviks.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis täna aset leidnud heategevusliku laada vaimukaim kaubapakkuja oli kahtlemata Taimi Taimalu. Jutt käib õppejõust, kes koolitab kõikide erialade tudengeid esmaabi- , hooldus- ja õendustoimingute alal ning rumal on see, kes arvab, et kõigest sellest talle piisab.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Taimi Taimalu.
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Taimi Taimalu. Foto: Sille Annuk

Taimi Taimalu armastab loodust ja maaelu ning kodus, ühe vana lauda eesruumis on ta sisse seadnud väikese puutöökoja, kus pärast tööpäeva tegutseb.

Lauajuppidele ja -plaatidele ning vineertahvlitele saab ju anda uue elu. Uue elu võib anda ka kulbile, taignarullile, riivile, võtmetele, haakidele, traatidele, nuppudele, liiklusmärkidele… Loetelu ei ole lõplik.

Optimisti hea tuju

Kulp-küünlahoidja
Kulp-küünlahoidja Foto: Sille Annuk

Taimi Taimalu üks põhimõtteid on, et kui sa ei tea, kas oskad midagi teha või ei oska, siis proovi. Kulbi võib näiteks seinale kinnitada nii, et see mõjub nagu küünlajalg ning kolm taignarulli värvilise nööriga kokku siduda viisil, et neid saab kasutada käterätikuhoidjatena.

Ka oli Taimi Taimalu müügiletil tahvel koos lüliti, kaabli, pirnipesa ja pirniga, kõrval kiri: «Oled optimist, vajuta!»

Kui sa siis vajutad, ja veelkord vajutad, ning kolmandatki korda vajutad seda lülitit, aga valgus ikka ei sütti, võid iseenda optimistliku meele üle ainult rõõmu tunda. Kuni lõpuks taipad, et lülitist ja pirnist üksi ei piisa, sest voolu oleks ju ka vaja ning seejärel naerad juba iseenda üle.

Ka leidis Taimi Taimalu kollektsioonist liiklusmärkidega ukseplaadid, ühel märk «Sissesõidu keeld» ja teisel «Stop». Need võivad ära kuluda teismelisel, kel vaja oma vanemaile märku anda, millal tohib nende tuppa siseneda ja millal mitte ning et enamasti mitte.

Tervishoiukõrgkooli teenuste ja koostöö koordinaator Grete Jeltsov müüs eilsel laadal aga oma vähekantud pidukleite, millest üks polnud kordagi avalikkuse ette sattunud. Grete Jeltsov selgitas, et kuna tal on tulnud tihtipeale aktusi juhatada, siis on neid kleite paratamatult kogunenud.

Ka olid seal ta 90-aastase vanaema kootud sokid ning ema, kes on samuti tervishoiukõrgkooli töötaja ehk vanemlaborant Maila Valdmaa, puusse põletatud väga maalilised pildid.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli jurist Ene Rikaste pakkus kõrval omatehtud kohupiimaplaadikooki, ühel plaadil lisandiks kirsid ja teisel mustad sõstrad.

Astelpaju-usk

Astelpajuvärki müüb Hillar Mahla.
Astelpajuvärki müüb Hillar Mahla. Foto: Sille Annuk

Marge ja Hillar Mahla olid laadal väljas astelpajumarjast tehtud marmelaadi, moosi ja rukkileivaga. Leti taga müüs Hillar Mahla. Marge Mahla ehk Eesti Ämmamemandate Ühingu president ja tervishoiukõrgkooli õppejõud kiirustas loengut pidama.

Loomulikult oli laadal kohal haridustehnoloog Anne Rosenberg oma kudumitega, aga tema harrastusest on varasematel aastatel juba juttu olnud, ning palju teisi pakkujaid.

Kudumite meister Anne Rosenberg.
Kudumite meister Anne Rosenberg. Foto: Sille Annuk

Tervishoiukõrgkooli kommunikatsioonijuht Mari-Liis Timmotalo ütles päeva lõpul, et tänavu koguti laadalt 324 eurot, mis läheb lastefondi vahendusel raskelt haigete laste raviks.

Eelmise aasta kogutuga võrreldes on seda enam kui 100 eurot rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles