Vanemuises sai lavaküpseks muusikalavastus «Abba»

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 13. mail kell 19 jõuab Vanemuise suures majas vaatajate ette kontsert-tantsuetendus «Abba». Lavastusega jätkab Vanemuine muusikalavastuste traditsiooni, mis algas 2009. aastal lavastusest «Queen - The Doors of Time».


«Abba» koreograaf-lavastaja on Ruslan Stepanov, muusikajuht Tarmo Leinatamm, kostüümikunstnik Gerly Tinn, valguskujunduse teeb Palle Palmé Rootsist ning videokujunduse Janek Savolainen, vahendas teatri pressiesindaja Ave-Marleen Rei.

Omaaegse menubändi hittidest koosnevat muusikavalikut (kokku 24 laulu) esitavad Gerli Padar, Tanja Mihhailova, Stephen Hansen (Norra) ja Dave Benton. Lavastuses osalevad WAF laulu- ja tantsukooli lauljad, bänd, Vanemuise balletitrupp ning Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased. Kokku astub lavale ligi 50 artisti.

Muusikali solist Stephen Hansen leidis, et «Abba» lavastuse juures on kokku saanud väga tugev kunstiline meeskond ning kõik võtavad asja tõsiselt, kuna tegemist on äärmiselt keerulise žanriga.

Lähiajal annab Vanemuine kokku 21 «ABBA» etendust nii Tartus kui Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles