Vabamaadluses tuli Tartusse kolm meistritiitlit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev-Englase maadlejad Eesti meistrivõistlustel vabamaadluses.
Kalev-Englase maadlejad Eesti meistrivõistlustel vabamaadluses. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Ahtmes Eesti meistrivõistlusi vabamaadluses, kus mõõtu võtsid noored maadlejad õpilaste vanuseklassis ja ajavahemikus 2002 - 2005 sündinud. Tartu maadlejad tõid koju kolm kuldmedalit.

Tartut esindasid EMÜ SK ja Tartu Kalev-Englas maadlejad. Englase klubi on tänavune kreeka-rooma maadluse Eesti meister meeskondlikus arvestuses.

Tüdrukute vabamaadluses võitis esikoha kõige kergemas kuni 37 kg kaalus maadelnud Kathy Carmela Klassen (EMÜ SK). Võidu tagamiseks tuli tüdrukul seljatada kaks vastast ja seda ta ka edukalt tegi, kinnitas maadlustreener Kristjan Press.

Poiste vabamaadluses oli osalejaid kokku 98. Varasematel aastatel on selles vanuseklassis suutnud esikoha Tartusse tuua vaid 2012. aastal Rainer Grossberg (TÜASK). Sel korral õnnestus see lausa kahel tartlasel korraga.

Kehakaalus kuni 38 kg näitas oma mäekõrgust paremust Max Hristjuk (Kalev-Englas), kes alistas kõik vastased seljavõitude või tehnilise ülekaaluga esimesel perioodil.

Artur Jeremejevil kehakaalus kuni 47 kg, mis oli ka võistluste arvukaim kaaluklass, tuli vastaseid alistada neljal korral. Võidetute seas olid kahekordne Eesti meister kreeka-rooma maadluses Raimond Uibo, tänavune kadettide vabamaadluse Eesti meister Robert Mhitarjan. Finaal õnnestus Jeremejevil erakordselt hästi ja tehnilise ülekaaluga 10:0 alistus Kohtla-Järve vabamaadleja Maksim Šembel.

Pronksmedalid võitsid kehakaalus kuni 53 kg Georg Kristerson (Kalev-Englas) ja kehakaalus kuni 73 kg Robin Krivmen. Mõlemad noormehed võitlesid poolfinaalides tublilt, kuid seekord olid vastased siiski resultatiivsemad. Meeskondlikus arvestuses jäid Kalev-Englase maadlejad napilt poodiumikohata.

Järgmine oluline võistlus tartlastele on 27. korda peetav Lähte jõuluturniir kreeka-rooma maadluses, kuhu on oodata külalisi ka Soomest ja Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles