Muuseumi aastakonverents keskendub ülikooli Pühadele Graalidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk

6. detsembril toimuv Tartu ülikooli muuseumi aastakonverents kannab sel aastal pealkirja «Tartu loodus- ja täppisteadlaste pühad graalid enne ja nüüd». Juttu tuleb näiteks sellest, kas astronoomia on Eestis rahvusteadus ja kuidas on meedikute ja tehnikute koostöö meid kosmosesse aidanud. Samuti on konverentsil ettekandeid matemaatika, bioloogia ning teiste loodus- ja täppisteaduste teemadel.

«Loodus- ja täppisteaduste valdkond toob tänapäeval Tartu Ülikoolile palju kuulsust ja sellega seotakse meie riigi ja majanduse jaoks suuri lootusi. Saja aasta eest polnud asi hoopiski nii, siis olid esiplaanil humanitaarsed rahvusteadused,» rääkis muuseumi teadusdirektor ja konverentsi peakorraldaja Lea Leppik.

Ta lisas, et loodus- ja tehnikateaduste võidukäik algas 1960. aastatel ja just siis said alguse mõned tänini esiplaanil olevad alad, nagu geenitehnoloogia või biofüüsika. 

Üritus on tasuta ning kõik huvilised on oodatud. Lisainfot ja täpsema ajakava leiabsiit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles