Tartu Salva/Rock’ile 2010/2011 hooajal EYBL’is seitsmes koht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rocki võistkond.
Salva/Rocki võistkond. Foto: TÜ ASK

TÜ Akadeemilise Spordiklubi kooseisus tegutseva Tartu Salva/Rock’i esimene võistkond mängis möödunud nädalavahetusel (6-8.mai) Riias Euroopa noorte korvpalliliiga finaalturniiril.


 Riiga, EYBL kõrgema divisjoni superfinaali olid pääsenud põhihooaja kaheksa parimat, teiste hulgas ka käesoleva hooaja B-klassi Eesti meistrid Tartust.


Salva/Rock oli saavutanud põhiturniiril 9 võidu ja 6 kaotusega viienda koha, mis andis finaalturniiri avamänguks (veerandfinaal) vastaseks BA Marciulionise Vilniusest. Tegemist on Leedu noortekorvpalli tippklubiga, kes käesoleval hooajal on Leedu meistrivõistlustel praeguseks välja jõudnud poolfinaali ning on peamisi pretendente ka oma vanuseklassi riigi meistritiitlile.

Kahe riigi korvpallitaseme vahekord kehtis paraku ka EYBL’i veerandfinaalis – leedukad ületasid Tartu poisse kindlalt ning võitsid 107:66 (Keit Türk 18 p. , Sten Lillemägi 15 p.). Nagu pühapäeval selgus, tuli Marciulionis BA ka käesoleva hooaja EYBL’i meistriks.
Finaalturniiri teises kohtumises läks Salva/Rock vastamisi BC Gloria võistkonnaga Moskvast. Kahjuks ei suutnud tartlased tasavägises mängus oma võimalusi ära kasutada ning vaatamata eduseisule veel mõni minut enne kohtumise lõppu, tuli lõpuks vastu võtta valus 76:81 kaotus (Sten Lillemägi 22.p, Saimon Sutt 21 p.).


Finaalturniir lõppes eestlastele siiski rõõmsamates toonides – hooaja viimases, seitsmendat kohta otsustavas kohtumises alistati kindlalt suurklubi Moskva CSKA järelkasv tulemusega 72:60. (Keit Türk 22 p., Risto Häelme 13 p.)


Lõppenud hooaja kokkuvõttena võib tõdeda, et Salva/Rock kordas  kaheaastatagust oma seni parimat tulemust EYBLis ning täitis seega selgelt endale püstitatud eesmärgi. Võistkond püsib endiselt Põhja-Euroopa mainekaima noortekorvpalli klubisarja  tippkonkurentsis – vahe liidritega ei ole suurenenud ning võite kogutakse hooajal rohkem kui kaotusi. Seejuures mängivad tartlased jätkuvalt vaid oma treening-gruppi kuuluvate poistega, samal ajal kui enamus vastasmeeskondi on oma ridu pidevalt tugevdanud sama regiooni teistest klubidest pärit talendikamate noortega.


Tartu Salva/Rock mängis EYBL’is järgmises koosseisus: Keit Türk, Risto Häelme,  Daniel Akkel, Sten Lillemägi, Saimon Sutt, Gert Lõhmus, Kaarel Sõrmus, Tamar Taska, Karl Sobak, Marko Naaris , Eerik Parvits ja Steven Kabanen (kolm viimati nimetatut finaalturniiril Riias vigastuste ja haiguste tõttu ei mänginud), peatreener Olari Narits ning treener Tarmo Kikerpill. Rohkem infot www.neybl.lv
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles