Soojakutesse surutud kooliperele koidab Kõrvekülas lootuskiir

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Tartu vallas head tahet jagub, hakkab Kõrveküla põhikooli laienduse ehitamine tuleval suvel. Kuni see aga valmis pole, peavad paljud lapsed koolipinki nühkima soojakutes.
Kui Tartu vallas head tahet jagub, hakkab Kõrveküla põhikooli laienduse ehitamine tuleval suvel. Kuni see aga valmis pole, peavad paljud lapsed koolipinki nühkima soojakutes. Foto: Margus Ansu

Tartu külje all asuv Tartu vald on hinnatud elukoht ning nii kasvab jõudsalt ka laste hulk, kes sealses Kõrveküla põhikoolis õpivad. Lapsi on lausa nii palju, et ruumipuuduse tõttu peavad paljud juntsud tarkust nõutama kooli juurde toodud ehitusmoodulites.

Soojakute paigaldamist alustati nelja aasta eest ning nüüd on neid kooli ümbruses juba tuhat ruutmeetrit. Koolimaja juurdeehitise vajadus sedastati kahe aasta eest, kuid tegudeni jõutud ei ole.

Kui Tartu Postimees probleemist kahe kuu eest kirjutas, ei soovinud toonane Tartu vallavanem Aivar Soop haldusreformile ja ees seisvatele valimistele viidates teemat põhjalikumalt kommenteerida. 

Ent nüüd, kus uus vallavolikogu on valitud, võttis kooli hoolekogu küsimuse jõuliselt üles ning koostas pöördumise, milles soovitakse, et vald annaks selgelt teada, millised on tulevikuplaanid ja tähtajad seoses kooli laiendamisega.

Väga kitsas

Pöördumises juhitakse tähelepanu, et viimase kümne aastaga on õpilaste arv kasvanud 2,5 korda, küündides 379 õpilaseni, ning rõhutatakse, et moodulid on ajutine lahendus. Koolis on arvestuslikult puudu 12–16 klassiruumi. Väga kitsas on sööklas, samuti riidehoidudes. Lastel pole vahetundides kohta, kus liikuda.

Hoolekogu ettepanekul võiks kooli suuremaks ehitada järgu kaupa, alustades söökla laiendamise ning kolmekorruselise juurdeehitisega. Staadioni, parkla ja spordihoone kallale võiks asuda teises järgus.

Raha kõrval on veelgi olulisem see, et kõigil jaguks head tahet, rõhutas Tartu vallavolikogu esimees Üllar Loks.

Tartu vallavolikogu esimees Üllar Loks ütles, et pöördumine saadi kätte volikogu erakorralise istungi päeval. Loks tõdes, et asjalood ongi sellised, nagu hoolekogu välja tõi, ning kooli juurdeehitise kiire käsilevõtmise vajadust mõistavad kõik volikogu liikmed. «Kui sellega kohe ei tegele, muutub nendel pindadel kooli pidada ülikeeruliseks,» nentis Loks. 

Järgnevatel kuudel loodetakse jõuda projekteerimise ja hangetega sinnamaale, et tuleval suvel saaks ehitama hakata. «Kõigi asjadega tuleb toimetada nii kiiresti kui võimalik, sest ehitamine võtab ka aega ja juba praegu on teada, et järgmisel aastal suureneb õpilaste arv veelgi,» tõdes Loks.

Järkude kaupa 

Ka volikogu arvab, et ehitada tuleks järkude viisi. Esmalt tuleks käsile võtta õppehoone juurdeehitis ning võimalik, et see tehakse kahes osas. 

Kõigepealt ehitataks valmis praeguse parkla kohale tulev osa, seejärel moodulite asemele tulev osa. Spordihoone võetaks käsile õppehoone valmimise järel.

Kõrveküla kooli laiendamiseks peab Tartu vald võtma laenu. Üllar Loks rõhutas, et raha kõrval veelgi olulisem on see, et kõigil jaguks head tahet. Praegu tundub, et see tahe on olemas, kinnitas Loks.

Volikogu pole hoolekogule veel ametlikku vastust saatnud. Eeloleval neljapäeval koguneb volikogu taas erakorralisele istungile ning tõenäoliselt arutatakse teemat sealgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles