Kõige rohkem HIV kiirteste tehti Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal sai üle Eesti teha tasuta HIV kiirtesti. Tartus toimus testimine Sophia hotellis.
Möödunud nädalal sai üle Eesti teha tasuta HIV kiirtesti. Tartus toimus testimine Sophia hotellis. Foto: Margus Ansu

Eile lõppenud üle-eestilisel HIV kiirtestimise nädalal käis kokku testimas 541 inimest. Ühtegi uut HI-viiruse kandjat testimisnädala jooksul ei leitud.

17.-24. novembril toimunud HIV testimise nädalal sai kiirtesti teha kaheksas linnas. Testimine oli anonüümne ja vastuse sai teada paari minutiga. Kõige rohkem kasutati võimalust Tallinnas ja Tartus, kus testi tegi vastavalt 134 ja 135 inimest. Narvas käis testimas 92, Pärnus 77, Jõhvis 53, Rakveres 29, Võrus 17 ja Paides 4 inimest.

24. novembri seisuga on tänavu Eestis registreeritud 207 uut HIV-nakatunut. Enim on uusi nakatunuid Tallinnas ja Harjumaal (97), järgneb Ida-Virumaa 78 uue nakatunuga, seejuures neist 33 registreeriti Narvas. Tartumaal leiti 10, Pärnumaal 8, Lääne-Virumaal 3, Lääne-, Võru- ja Raplamaal 2, Jõgeva- ja Viljandimaal 1 uus HIV-positiivne.

Tervise arengu instituudi andmetel levib HIV järjest enam heteroseksuaalsete suhete kaudu, eelmisel aastal nakatus nõnda 49 protsenti uutest nakatunutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles