Väitlus otsib lahendusi tartlaste paremaks kaasamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SPARK kommuunikeskus Narva maanteel.
SPARK kommuunikeskus Narva maanteel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Narva maanteel SPARKi kommuunikeskuses peetakse tuleval nädalal väitlus, et saada häid ideid ja lahendusi, kuidas linnaeelarvet läbipaistvamalt ja kaasavamalt kujundada ning kaasava eelarve protsessile uut hoogu anda.

Valimisliitude ja ühenduste esindajad ning aktiivsed linlased on pakkunud aja jooksul välja mitmeid ideid, kuidas võiks eelarveprotsess välja näha. Samuti on kõlanud küll kriitikat senise kaasava eelarve pihta, küll uusi ideid selle edasiarenduseks. Just nüüd, uue volikogu alustades ning järgmist eelarvet ja kaasavat eelarvet kavandama asudes, on õige aeg kõik uued ideed välja käia, nende üle vaielda ja otsustada, kuidas edasi.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on oluline, et linnaeelarvega seotud protsessid oleksid elanikele arusaadavamad. «Ei piisa sellest, kui tartlased saavad linna eelarveraha jagamisel kaasa lüüa üksnes kaasava eelarve kaudu. Kogu eelarve protsess peaks olema mõistetavam ja näitlikustama ka seda, kui suured on käärid soovide ja reaalsuse vahel,» lisas linnapea. «Kaasava eelarve protsessis oleme küll Eestis teerajajad, aga ka siin vajame värskeid ideid, kuidas sellega edasi minna.»

Väitlus teemal «Kuidas avatult linnaeelarvet kujundada ja kaasavale eelarvele uut hoogu juurde anda?» on 28. novembril. Väitlevad volikogusse valitud erakondade ja valimisliitude esindajad. Publikuna on osalema oodatud Tartu aktiivsed kogukonnaliikmed.

Väitlust juhib Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba. Väitlusest toimub ka otseülekanne Tartu kodulehel. Täpsem info ja registreerimine www.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles