Algas vähekindlustatud lastele mõeldud üle-eestiline kingikampaania «Inglipuu»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu laste jõulusoovidega.
Inglipuu laste jõulusoovidega. Foto: Maxima

Heategevusliku kingikampaania «Inglipuu» elluviija kaubanduskett Maxima kogus koostöös 31 linna ja valla sotsiaaltöötajatega üle Eesti kokku nende laste jõulusoovid, kelle peredel puuduvad tänavu võimalused lapsele soovitud kingituste tegemiseks. Inglipuud, millel ripuvad laste jõuluunistused, asuvad 42 Maxima kaupluses üle Eesti.

Inglipuud on Tartu linna kauplustes nii Turu ja Võru tänaval kui ka Narva maanteel. Tartumaal on inglipuu veel Elvas, Jõgevamaal aga Põltsamaa ja Jõgeva kaupluses.

Iga eestimaalane saab hakata ingliks tehes kuni 11. detsembrini lapse soovitud kingituse.

Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise Eesti võrgustiku juht Kärt Mere sõnul elab sisuliselt iga viies laps Eestis vaesuses. «Eriti suures riskis on paljulapselised pered ning ka need pered, kes jäävad toimetulekutoetuse saajate ringist vaid paari euroga välja – pealtnäha kõik korras, aga tegelikult on pere puuduses, kuid toetuse saajaks ka ei kvalifitseeru,» märkis Mere. Ta lisas, et just sellistes olukordades ongi kaasinimestest hoolivad kampaaniad tänuväärt abimeheks, mis võimaldab igaühel lihtsalt panustada ka nende laste pühadesse, kel muidu kingid jääksid saamata.

Inglipuu kampaania patroon Gerli Padari sõnul on Inglipuudel väga erinevad unistused. Igal Inglipuu sedelil on kirjas lapse nimi, vanus ja soov. Mõned jõulusoovid on hästi praktilised, näiteks soovivad lapsed joonistamiskomplekti või riideid, teised unistused on aga lennukamad nagu näiteks unistatakse puldiga helikopterist. Igal juhul on kõigil võimalus leida omale personaalne soov, mida täita ja teha just selle valitud lapse jõulud õnnelikumaks.

Kingikampaanias osalemiseks tuleb valida Maxima kaupluses Inglipuult lapse jõuluunistus. Ostetud kingituse saab pakkimata kujul jätta, kas poe infoletti või kassasse.

Inglipuude täpsed asukohad leiab veebilehelt www.maxima.ee/inglipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles