Tuleoht on Tartumaal väga kõrge

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaast on saanud Eesti tuleohu kaardil üks kõrgema maastikupõlengu riskiga piirkondi. Eile õhtul maadlesid pritsimehed ja kohalikud elanikud Lõuna-Eesti selle kevade suurima kulutulega Tartu vallas Pupastvere külas.


Päästekeskuse hinnangul hävitasid leegid Pupastveres ligi kümme hektarit niitmata päideroo põldu. Ära põles ka vähemalt sada mullu niidetud ja põllule jäetud päideroorulli. Tulekahju vallapäästjat päästekeskus ei tea.

Kütuseks kasutatava päideroo põlde niidetakse alles kasvujärgse aasta kevadel keltsalt. Pupastvere põldu valdava firma Starfeld juhi Toomas Starke sõnul lamandas selle talve lumi roo niivõrd maadligi, et seda polnud võimalik koristada.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) eilsel tuleohu kaardil oli äärmiselt suurt tuleohtu tähistava punasega värvitud peaaegu kogu mandri-Eesti. Neljanda klassi tuleoht ehk suur tuleoht oli vaid põhjarannikul ja Pärnu ümbruses. Keskmiselt suureks hindas EMHI ohtu Lääne-Saaremaal.

Äärmiselt suur tuleoht on juhul, kui kuivuskoefitsient kerkib üle 2400 punkti. Tartumaal Elva kandis hindas EMHI eile tuleohtu 5280 punktiga, Jõgeva ümber 4843 punktiga. Eesti suurimaks arvutas instituut kuivusnäitaja Valga lähistel -- 5420 punktile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles