Lasteaed jagab kõigile soovijatele elupäästjaid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte lasteaia lapsed helkuriaia juures.
Lotte lasteaia lapsed helkuriaia juures. Foto: Janne Juur

Paar nädalat tagasi tuli Annelinnas Ida tänaval paikneva Lotte lasteaia perel idee korraldada Eesti riigi 100. aastapäeva puhul ühine helkurite kogumine. Mõne nädalaga saadi kokku 361 helkurit, millest eile tehti üheskoos helkiv sajameetrine aed.

Aialt saavad helkiva elupäästja tasuta kaasa haarata kõik soovijad. Samal ajal kinnitatakse sinna üha uusi helkureid. Nimelt on oodatud elupäästjaid aia külge panema kõik, kel on neid kodus üle.

Helkurite kogumiseks olid lasteasutuse kõigis kuues rühmas kastid, kuhu vanemad või lapsed said neid panna. Aidata lubas samuti Descartes´i kool, kes viib lähiajal aiale poolsada helkurit juurde.

Algatuse eestvedaja, Lotte lasteaia õpetaja Janne Juur rõõmustas, et helkureid on esimeste päevade jooksul üsna palju võetud. Üks pool aiast oli tema sõnul päevaga täiesti tühjaks nopitud.

Juur ei julgenud lubada, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval on veel helkureid alles. Küll aga arvas ta, et elupäästjaid võiks aial jaguda umbes kuuks.

Nii mõnigi tartlane on lasteaia helkiva aia juba üles leidnud ning sealt endale elupäästja haaranud.
Nii mõnigi tartlane on lasteaia helkiva aia juba üles leidnud ning sealt endale elupäästja haaranud. Foto: KRISTJAN TEEDEMA/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles