Tartus kogunes sõjas hukkunuid mälestama umbes 1000 inimest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mai tähistamine Raadil Suures Isamaasõjas langenud sõjameeste memoriaali juures.
9. mai tähistamine Raadil Suures Isamaasõjas langenud sõjameeste memoriaali juures. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki on tööpäev, leidis täna ennelõunal vähemalt 1000 inimest aega, et minna Tartus Raadil asuva Suures Isamaasõjas langenud sõjameeste memoriaali juurde, kinnitas üks Raadi ürituse korraldajatest, Gennadi Suhhov.


Tegelikult toodi esimesed lilled ja küünlad mälestusmärgi juurde juba eile, kinnitas Suhhov. Kindlasti saabub palju inimesi ka õhtul pärast tööpäeva lõppu.

Ettevalmistused 9. mai sündmuseks algasid varahommikul, mil tehti korda memoriaali plats. Ürituse kulminatsioon saabus kella 11 paiku, mil nii sõjaveteranid, suursaatkonna kui ka Pihkva delegatsiooni esindaja pidasid kõne.

Kohaletulnutele pakuti lõkketulel valminud putru ning teed. Juba paar aastat ei paku korraldajad enam traditsioonilist viinapitsi.

Suhhovi sõnul korraldab mälestusüritust Tartu ja Lõuna-Eesti Venemaa kodanike, sõjaveteranide ja kaasmaalaste liit. Korraldusega seotud kulud aitavad katta mõned ettevõtjad. Veterane toetab lillede ja pärgade ostmisel Venemaa saatkond.

Politseijõudusid oli sel aastal suunatud Raadile mullusest vähem. Kõik kulges rahulikult ja soliisdelt, kinnitas Suhhov.

Praegu täituvad memoriaali esine ning mälestuskivid järjest uute lilledega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles