Kolmapäeval algavad Tartus Ülejõe päevad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Supilinna järel ehib end pidurüüsse Tartu Ülejõe linnaosa, mis tähistab linnajaofestivali 11.-13. maini. Arvult neljandatel Ülejõe päevadel pakutakse linnaosa haridus- ja kultuuriasutustes nii meelelahutust kui isetegemisrõõmu igas eas osalejatele.


Kolme päeva jooksul saab lisaks kuulamisele-vaatamisele ka palju uusi teadmisi linnaosa kultuuriloost, Ülejõel asunud ja asuvatest ehitistest, rääkis Ülejõe päevade projektijuht Tiina Konsen Tartu pressiosakonna vahendusel.
 
Kolmapäeval juhib linnamuuseumis vestlusringi kultuuriloolane Ene Puusemp ning reedel tuleb Peetri kirikus jutuks kirikuga seotud sündmuste koondamine kogumikuks. Neile kokkusaamistele oodatakse eriti vanemat põlvkonda, kes veel mäletavad sõjaeelset Emajõe promenaadi ja sealseid ilusaid kivimaju.

Lisaks linnaosa ajaloole keskendutakse tänavustel Ülejõe päevadel ka ühistegemistele pereliikmete ja sõpradega. Neljapäeval on laulupeomuuseumi pargis mitmeid mängulisi tegemisi ja võistlusi igas eas tartlastele. Samal ajal räägivad potipõllundusest Ülejõel Tartu mahepõllunduse arendajad.

Oma tegemisi ja vaba aja veetmise võimalusi tutvustavad linnaosa lasteaed, lastekodu, kool, kirik ja kaks muuseumit. Tegevusi jätkub nii ruumidesse kui õue.

Traditsioonilise kevadkontserdi annavad Raatuse gümnaasiumi noored. Kontsedielamust täiendavad meisterdamise töötoad käsitööhuvilistele ja noorte valmistatud mänguasjade näitusmüük.

Päevade ajakavaga saab tutvuda kultuuriaken.tartu.ee. Traditsiooniliselt on kõik Ülejõe päevadel toimuv osavõtumaksuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles