Ühisnädalal tunnustatakse parimaid ja minnakse maakonda ringkäigule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala jooksul saab osa Ühisnädala sündmustest.
Nädala jooksul saab osa Ühisnädala sündmustest. Foto: Erakogu

Eile algas üleriigiline ühisnädal, mis toob kõikidesse Eesti maakondadesse hulganisti üritusi. Pühapäevani kestval nädalal tehakse kõike seda, mis väärtustab kogukonda ning kogukonna tublide liikmete märkamist ja nende tunnustamist.

Ühisnädala ürituste seast leiab näiteks maakondlikke kodanikuühenduste konverentse, vabakonna tublimate tunnustusüritusi, mõttekodasid,  mittetulundusühingute avatud uste päevi, inspiratsiooniseminare, õppereise, noorte vestlusringe, heategevusaktsioone ja vabatahtliku tegevusega seotut.

Tartumaa üritused saavad alguse homme, kui Aljona Galazan vabaühenduste liidust EMSL arutab Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilastega, miks on tähtis ise probleeme märgata, hoolida ja vajaduse korral muutustele kaasa aidata.

Neljapäeval aga on Eesti Rahva Muuseumis tänuüritus, kus selgub Tartumaa aasta vabakondlane, aasta kodanikuühendus ning ka kodanikuühenduste tegevuste toetaja.

Nädalavahetusel, 25. novembril saab ühisnädalal osaleda ringsõidul mööda Tartumaad, mille käigus saab tutvuda 2015. ja 2016. aastal tunnustatud ühenduste ja vabakondlaste tegevusega. Muu hulgas saab väisata mittetulundusühinguid Iseseisev Elu ja Tartu Toidupank.

Nädala jooksul peetakse ka mitmeid vestlusringe, kus saab nii kuulata kui ka ise aktiivselt kaasa rääkida kodanikuühiskonda puudutavatel teemadel.

Programmiga, kus on ligi 70 üritust Eesti, saab tutvuda veebiaadressil www.uhisnadal.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles