Otepää tervisekeskus saab tuleva aasta lõpuks uue hoone

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää tulevane tervisekeskus.
Otepää tulevane tervisekeskus. Foto: eskiis

Otepää tervisekeskus ning Energia ja Ehitus OÜ sõlmisid Otepää kesklinna tervisekeskuse uue hoone ehitamiseks ehituslepingu. Projekti lõpptähtaeg on 2018. aasta lõpp.

SA Otepää tervisekeskuse juhataja Andres Arike ütles, et esialgse kokkuleppe kohaselt alustatakse lammutustöödega 2018. aasta veebruaris ning ehitustöödega märtsis. Aasta lõpus saab personal kolida kaasaegsetesse ruumidesse.  

Esmatasandi tervisekeskuse hoone ehitamiseks lammutatakse Tartu maanteel asuvad apteegi ning vana haigla hoone ning selle asemele esitatakse uus hoone.

Uues esmatasandi tervisekeskuse majas hakkavad paiknema kaasaegsed ruumid neljale perearstile ja kuuele pereõele, ämmaemandale, füsioteraapiale ja koduõdedele ning sotsiaalsele nõustamisele. Otepää tervisekeskuse praegusesse hoonesse on plaanis rajada eakate päevakeskus, laiendada hooldusosakonda, edasi jääb tööle hambaraviosakond, röntgen ja labor. 

«Seoses asjaoluga, et ehitus paikneb kesklinna tänava ääres, tuleb ehitusperioodil kindlasti muudatusi liikluskorralduses ning  raskendatud on juurdepääs tervisekeskusesse,» selgitas Andres Arike. Ta lisas, et kindlasti teavitatakse avalikkust liikluskorralduse muudatustest. Elanikelt palutakse ehitusperioodi jooksul mõistvat suhtumist.

Projekti kogumaksumus on 1 173 601 eurot, millest Euroopa sotsiaalfond katab 690 000 eurot ja Otepää vallavalitsus 480 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles