Naaber tabas maja juures luusinud maskis mehe

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisse murdmine. Pilt on illustratiivne.
Sisse murdmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kambja vallas on halvad asjad juhtuma hakanud: ühe maja ümber luusis maskis võõras, teisest külast varastati ehitusjärgus majast suure summa eest tööriistu ning Kambja alevikus tegutsesid põletajad-lõhkujad.

«Neljapäeva, 16. novembri õhtul märkas perekond naabermaja juures kahtlast taskulambiga toimetamist,» seisab Kambja valla kodulehele ilmunud uudises. Kodulehe teatel asus pereisa asja uurima ning tal õnnestus kätte saada maskis ja seljakotitäie tööriistadega vanem mees.

Lõuna prefektuuri Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Anita Peiponen kinnitas, et

16. novembri õhtul mõnikümmend minutit enne kella kaheksat teatas 39-aastane mees häirekeskusele, et pidas Kambja vallas Kavandu külas kinni naaberkinnistul taskulambi valgel võõra maja ümber luusinud mehe.

«Julge naabrimees oli otsusekindlalt tegutsedes tuvastanud võõral kinnistul liikunud mehe isiku, üles märkinud ka tema sõiduki margi, mudeli ja numbrimärgi,» märkis Anita Peiponen.

Et naabermaja aknad ja uksed olid aga terved, lubas tabaja kahtlaselt käitunud mehel siiski oma teed minna. Seejärel andis ta vahejuhtumist politseile teada. Sündmuskohal käinud politseipatrull ja ekspert jõudsid järelduseni, et tõenäoliselt jäi naabri sekkumise tõttu kõnealune maja ning teised lähikonna elamised võõrast puutumata. Politsei alustas vahejuhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

«39-aastase mehe tegutsemine on hea õpikunäide, kuidas valvsus ümbritseva suhtes aitab kodukandi turvalisemana hoida, teinekord ka vargaid peletada või isegi tabada,» ütles Anita Peiponen. «Võõrastele tähelepanu pööramine, nende kõnetamine ja silmside annab juba iseenesest küllalt teavet sellest, kellega võib tegu olla. Seda enam, kui võõras käitub kahtlaselt või tema jutt ei klapi.»

Anita Peiponen toonitas, et kindlasti tuleb iga juhtumi puhul kriitiliselt sekkumisvajadust hinnata, sest kõige olulisem on siiski tagada enda turvalisus. Esmalt tuleks sellistest vahejuhtumitest siiski operatiivselt hädaabinumbril 112 teada anda ning kirjeldada detailselt juhtunut, üles märkida kahtlase isiku tunnused, liikumissuund ning kõik muu oluline ning korrakaitsjaid abistav info. «Kui on täiesti selge, et iseenda jõud käib kurikaela omast füüsiliselt üle ning vajaduse korral osatakse end kaitsta, siis võib muidugi ka korrarikkumisse sekkuda,» lisas Peiponen.

Politsei teatas eile, et laupäeval avastati sissemurdmine Kambja vallas Kodijärve külas ehitusjärgus majja. Sealt on varastatud elektrilisi tööriistu, kahju on umbes 2000 eurot.

Elu pahupoolega tuli pühapäeval ja eile tegeleda ka Kambja abivallavanem Ivar Tedremal. «Ööl vastu pühapäeva pandi Kambja alevikus tuli otsa renditud välikäimlale,» ütles abivallavanem. «Ära lõhuti ka selle lähedal olnud teadetetahvel. Puhas vandaalitsemine! Kahtlusaluste kohta ei julge ma veel midagi öelda,» lausus Tedrema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles