Tartu kutsehariduskeskuse koka eriala lõpukursuse õpilane Markus Pärn saavutas Belgias peetud Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni (AEHT) rahvusvahelistel võistlustel teise koha kokakunsti (culinary art) võistlusklassis. Kokku osales võistlusel üle 20 tiimi.
Kutsehariduskeskuse õpilane tõi rahvusvaheliselt kokakunsti võistluselt hõbemedali
Tegu oli võistkondliku mõõduvõtuga, milles tiimid moodustati kohapeal. Pärna tiimikaaslasteks olid Belgia ja Hollandi noored kokad. Võistlusülesandeks oli valmistada neli erinevat suupistet ning pearoog. Pärn ütles, et alguses kohe pandi menüü paika ja tiimitöö oli hea. «Närv oli sees küll, sest ikka tahaks ju võistlustel endast parima anda. Aga tulemusega olen väga rahul.»
Võistlusroogadeks valmistati näiteks magushapus kastmes küpsetatud sinimerekarpe, shiitake-tempura tomatitartariga ning belgia vahvleid, kus sees kala- ja kartulipüree, kartulivaht, kartulikrõps ning lisaks mee – ja balsamico kaste.
«Olen väga õnnelik. Euroopas teine koht on ikka suur saavutus. Kohtunikelt saime ka kiita, et väga hea tiimitöö ja kõrge gastronoomiatase,» kinnitas Pärn.
Kauaks noormees siiski loorberitele puhkama jääda ei saa, sest juba detsembri alguses sõidab ta praktikale Rootsi Göteborgi. Kui ta välispraktikalt naaseb, on ta lubanud korraldada piduliku õhtusöögi ja pakkuda modernset Eesti kööki.
Eesti õpilased võitsid tänavustelt AEHT võistlustelt kaks medalit: Kuressaare ametikooli õppija Erika Eding võitis kuldmedali kokkade võistkondlikult kümnevõistluselt.