Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Huvilised on oodatud kuulama Aasia majanduse professori inauguratsiooniloengut

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Professor Peter Hwang on pärit Taiwanist ning ta valiti 2017. aasta kevadel Tartu ülikooli Aasia majanduse professoriks.
Professor Peter Hwang on pärit Taiwanist ning ta valiti 2017. aasta kevadel Tartu ülikooli Aasia majanduse professoriks. Foto: Tuuli Ruus

Kolmapäeval on huvilistel võimalik osa saada Tartu ülikooli majandusteaduskonna uue Aasia majanduse professori Peter Hwangi inglisekeelsest inauguratsiooniloengust «Aasia edulugu ja juhtimisstiilide erinevused Ida ja Lääne vahel».

Aasia riikide, eriti Hiina majanduslik võimekus ja poliitiline tähtsus maailmas on pidevalt kasvanud. See sunnib seniseid maailmamajanduse juhtriike läänes pingutama, et võistelda Aasia riikide üha suureneva tootmisvõimekusega ja hoida edu uuenduslike lahenduste otsinguil. Loengus arutletakse Hiina kiire majandusliku arengu üle ning vaadatakse ka tulevikku – millised on Hiina jaoks tõenäolised tulevased muutused.

Erilist tähelepanu pöörab loeng juhtimisküsimustele. Mille poolest erinevad Idas ja Läänes kasutatavad juhtimisstiilid? Millist mõju avaldavad need majandusele, ettevõtlusele ja üldiselt ärikultuurile? Arutletakse ka selle üle, kuidas on see kõik seotud sügavama kultuuritaustaga, erinevustega Ida ja Lääne kultuuride vahel.

Professor Peter Hwang on pärit Taiwanist ning ta valiti 2017. aasta kevadel Tartu ülikooli Aasia majanduse professoriks.

Oma teadustöös keskendub professor Hwang rahvusvahelisele ärile, strateegiale ja koostööle. Andmebaasis Web of Science on professor Hwangil üle 700 tsiteeringu. Teda on valitud Singapuri rahvusülikooli parimate teadlaste hulka ning ta on saanud Hongkongi teadus- ja tehnikaülikooli parima teadustöö auhinna.

Loeng algab kell 16.15 ülikooli peahoone aulas.

Tagasi üles