Pealinnast Tartusse saab alates detsembrist taas ööbussiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Hilistel õhtutundidel laeva või lennukiga Tallinnasse saabuvate lõunaeestlaste rõõmuks paneb bussiettevõte ABuss OÜ 1. detsembrist nädalavahetustel käiku ööliini Tallinn-Tartu-Tallinn.

Viimati teenindas öötundidel pealinnast Tartusse sõita soovijaid Taisto Liinid, kuid juba mõnda aega tagasi liin suleti. ABussi juhataja Martin Roots usub, et sõitjaid neile jagub, sest pealinnast hakatakse liikuma mõnevõrra hiljem. Tänu sellele jõuavad bussile näiteks ka need kodanikud, kes tulevad Tallinna sadamasse kell 00.30 saabuva laevaga.

«Pärast Taisto bussi lahkumist lennujaamast maandus seal veel kümmekond lennukit, nüüd saavad ka nendega saabuvad inimesed reisi bussiga jätkata,» märkis Roots.

Liinil hakkab peamiselt sõitma 20-kohaline buss, kuid vajaduse korral, näiteks enne pühi, kasutab ettevõte ka 56-kohalist bussi.

Buss väljub reedel, laupäeval ja esmaspäeval kell 00.50 Tallinna reisisadama D-terminalist, viis minutit hiljem ollakse bussijaamas ning kell 1 lennujaamas. Tartu bussijaama jõutakse kell 3.19, enne seda tehakse peatus ka Paial, Puhu ristis, ning Tartu Näituste juures.

Kell 4.30 (ikka reedeti, laupäeviti ja esmaspäeviti) alustab buss Tartust teekonda tagasi Tallinnasse. Lennujaama jõutakse 6.50, bussijaama 6.55 ning reisisadama D-terminali 7.

Pileteid saab osta eelmüügist Tpileti keskkonnas ning kõigist bussijaamadest üle Eesti, samuti Tallinna lennujaama Tpileti terminalist. Kui on vabu kohti, saab pileti ka bussijuhi käest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles