Kaitseväe muusikud soojendasid emade südameid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe orkestri ülem kolonelleitnant Peeter Saan emadepäeva kontserdil.
Kaitseväe orkestri ülem kolonelleitnant Peeter Saan emadepäeva kontserdil. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe orkester andis täna Kanepis ja Vastse-Kuustes emadepäeva kontserdi ning Vahipataljoni lauluansambli Laul jätta! ajateenijad laulsid kõikidele emadele Moostes.

«Kontsert läks väga hästi. Rahvast oli palju ja meid võeti väga soojalt vastu,» ütles kaitseväe orkestri ülem kolonelleitnant Peeter Saan, kes ise on pärit Võrust. «Mu oma ema oli ka meie kontserti vaatamas. Igal juhul on nüüd väga hea tuju,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja Saani sõnu.

Võrumaal, Tartumaal ja Põlvmaal osalevad kaitseväe õppusel Kevadtorm sajad Lõuna-Eesti noored mehed. Kolonelleitnant Saani sõnul mõtlevad sõdurid täna päris kindlasti oma emale, kuid ei pääse pingelise õppuse tõttu neile lilli viima ning seepärast annab kaitseväe orkester Põlvamaa ja Võrumaa emadele edasi muusikalise emadepäeva tervituse kogu kaitseväelt.

Ajateenijate lauluansambli liikmed leidsid samuti, et nende esinemine läks hästi. Ansambli liikme kapral Viljar Rosina sõnul oli mõnelgi emal neid kuulates pisar silmas. «See tegi südame soojaks,» ütles kapral Rosin.

Ka publik oli nähtu ja kuulduga rahul. Moostes sõdureid kuulanud Piret oli vaimustuses. «Fantastiline, kõik oli ilus, nii et see oli uskumatu. Kuulsin üldse esimest korda, et sõduripoisid laulavad.See on väga tänuväärt ja armas. Aga igatahes aitäh, südamest ja siirad tänud neile.»

Kaitseväe orkester ja ajateenijate lauluansambel esitasid emadepäeva kontserdidel meeleolumuusikat. Orkestri repertuaar hõlmas poppi, svingi, palasid muusikalidest ja operettidest, aga ka sõjalist marssi. Ajateenijate ansambel esitas rahvuslikke lugusid, aga ka näiteks Valgre laule.

Pärast emadepäeva kontserte on kaitseväe muusikuid võimalik näha ja kuulata veel. 13. mail esineb kaitseväe orkestri ajateenijate ansambel Laul jätta! õhtul Tilsi külapeol ning päeval antakse mitu kontserti eri paigus Kevadtormil osalejaile. 14. mail esinevad kaitseväe orkester ja ajateenijate Laul jätta! Ridalis Laheda küla päevadel. 20. mail osaleb kaitseväe orkester meestelaulu päeval Haaslavas ja esitab koos Tartumaa meeskooridega ka koorilaulu klassikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles