Tartu plaanib maksta lennuliikluse elavdamiseks 200 000 eurot toetust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Linnavalitsus tegi avaliku üleskutse lennufirmadele, milles oodatakse kõiki huvilisi esitama taotlusi toetuse saamiseks uute lennuliinide avamiseks Tartust.

AS Tallinna Lennujaam korraldas tänavu reisijate seas küsitluse ning sai teada, et tartlased sooviksid enim lennata Helsingisse, Stockholmi, Riiga või Kopenhaagenisse. Just nende suundade avamiseks on Tartu linn nõus maksma rahalist toetust, vahendas linna pressiteenistus.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on need sihtkohad Tartu linna arengut silmas pidades kõige olulisemad. «Hea lennuühendus lähipiirkonna tõmbekeskustega tugevdab meie majandust ja rahvusvahelisi ärisuhteid, edendab turismi ning on eriti tähtis ülikoolidele.»

Järgmise aasta eelarvesse on linn nõus planeerima 200 000 eurot. Toetuse saamiseks peavad regulaarlennud algama hiljemalt 30. aprillil 2018. Lennud peavad toimuma vähemalt kuus korda nädalas. Linnavalitsus on kehtestanud ka nõuded lendude väljumis- ja saabumisaegade osas.

Urmase Klaasi sõnul on tartlaste jaoks õiged lennuajad väga olulised. «Hommikuste lendudega peaks jõudma võimalikult paljude edasilendude n-ö esimesse lainesse ja hilisõhtul Tartusse tagasi,» lisas Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles