Piltuudis: jooksumaraton süstis spordipisikuid kõige noorematesse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jooksumaratoni lastejooksud. Pildil 7-aastased Tillujooksul osalejad.
Tartu jooksumaratoni lastejooksud. Pildil 7-aastased Tillujooksul osalejad. Foto: Risto Mets

Täna said Tartus alguse 29. Tartu jooksumaratoni üritused. Esimesena pääsesid maastikjooksule lapsed.


Vastavalt vanusele ulatusid Tähtvere spordipargis joostud distantsid 400 meetrist kuni 1,7 kilomeetrini. Paremusjärjestust ei selgitatud. Sellest hoolimata võtsid väiksemad spordisõbrad mõõduvõttu väga tõsiselt.

Osavõtt oli traditsiooniliselt väga rahvarohke. Lapsi oli juba enne võistlust klubi Tartu Maraton veebilehe kaudu registreeritud 1288. Väga paljud registreerisid oma osaluse ka kohapeal.

Klubi Tartu Maraton teatel osales jooksudistantsidel kokku 2198 last ning tegemist on viimase 20 aasta kõige suurema osalejatenumbriga.

Kes täna starti ei jõudnud, saab kiiremad sammud ette võtta homme Otepää ja Elva lastejooksudel. Neist esimene saab stardipaugu kell 10 ja teine 11.30. Registreerimine toimub tund enne starti kohapeal.

Lastejooksud on oluline osa Tartu Jooksumaratonist juba selle algusaegadest peale, lisas klubi meediasindaja Uko Urb. Vaid jooksumaratoni esimesel toimumisaastal käisid rajal üksnes täiskasvanud. Seega on kõige nooremad sündmusest osa saanud nüüdseks juba 28. korda.

Lastejooksude osalejatearvud on viimasel viiel aastal jõudsasti kasvanud, jõudes 2006 aasta 654 jooksusõbrast tänavu 2198ni, millele lisanduvad veel homsetel sündmustel osalejad.

Tänaste jooksusõprade emad-isad stardivad Tartu jooksumaratoni 10 ja 23 km põhidistantsidele homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles