Galerii: õpilased tutvusid karjääriretkel kodukoha ettevõtetega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Mart Reiniku ja Rannu kooli 9. klassi õpilastel oli eile teistmoodi koolipäev. Päeva jooksul käisid nad karjääriretkel kohalikes ettevõtteis, nagu Torm Metall, saunatooteid valmistav Huum ja Kreutzwaldi tänaval tegutsev tervisliku piima biotehnoloogiate arenduskeskus.

Paljud noored ei teadnud enne, et need ettevõtted üldse nende kodu lähedal tegutsevad. Nii saidki õpilased igas paigas ülevaate, millega firmad tegelevad ja kuidas need on aastate jooksul kasvanud. 

Tartus Sepa tänaval toimetavas osaühingus Torm Metall said õpilased uudistada tuhandetel ruutmeetritel tegutsevat tootmishoonet, kus valmivad alumiiniumsisuga kümblustünnid, ahjud ning mitmesugused jõusaaliseadmed. 

Nii mõnelgi noorel inimesel tekkis päeva jooksul firmade edulugusid kuulates mõte, miks mitte hakata tulevikus ettevõtjaks. Mart Reiniku kooli 9.b klassi tüdruk Merilin Toots arvas, et see on pikk teekond, aga võiks kunagi proovida. Samal arvamusel oli tema klassikaaslane Rait Pommer. 

Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles