Tähtvere puhkepark plaanib uut teenindusmaja

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu seljataha jäävad põlengus kannatada saanud traktorid. Sama koha peale võiks paari aastaga kerkida uus teenindushoone.
Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu seljataha jäävad põlengus kannatada saanud traktorid. Sama koha peale võiks paari aastaga kerkida uus teenindushoone. Foto: Margus Ansu

​Tähtvere puhkepark soovib ehitada laululava alumisse parklasse uue teenindusmaja, kus talvel laenutatakse talispordivarustust ning suvel jalgrattaid. Samuti oleks hoones garaažid masinate hoidmiseks.

Puhkepargi juhataja Marti Viilu ütles, et praegu käib teenindusmaja üldise visiooni väljatöötamine. «Meie soov on, et teenindushoones toimuks kogu inventari laenutus ning selle taga oleks ka soe garaaž, kus on võimalik masinaid hoida,» selgitas ta.

Vana katlamaja asemele kerkivast hoonest saaks talvel laenutada eelkõige suusavarustust, suvel aga näiteks taldrikugolfi kettaid ja jalgrattaid. Samuti oleks majas WCd ja kohvikuga puhkeruum. Viilu sõnul jääks laulukaare alla vaid uisulaenutus, sest muidu oleks see liuväljast liiga kaugel.

Rahakott õhuke

Praeguseks on paberile pandud ruumide esialgne paigutus, kuid lõplikult saab asi selgeks projekteerimisel. «Oleme kaasanud sellesse tegevusse ka suusakooli ja teisi, kes siin tegutsevad, et saada teada nende soove ja mõtteid,» rääkis Viilu. Kui maja visioon on paigas, tutvustatakse seda nii puhkepargi nõukogule kui ka linnavalitsusele.

«Tahame järgmisel aastal alustada projekteerimist,» lausus Viilu. Ta hindas hoone maksumuseks 180 000 – 200 000 eurot. «Kahjuks pole meie rahakott nii paks, et saaksime kohe ehitama hakata, aga kui peaksime leidma ettevõtteid, kes meid toetavad, siis ehk saame selle ka kiiremini tehtud.» 

Kui maja visioon on paigas, tutvustatakse seda nii puhkepargi nõukogule kui ka linnavalitsusele.

Linnal on sõlmitud juba sponsorleping Embach Ehitusega, kes on lubanud puhkepargi arendamist toetada viie aasta jooksul 50 000 euroga.

Teenindushoone rajamise mõtet on osaliselt tagant tõuganud ka tänavu sügisel puhkepargis toimunud põleng, milles hävis täielikult traktor Belaruss 920 ning sai kahjustada kaks aastat tagasi liisitud uus lumetraktor. 

«Võib-olla hoiaks uus maja sellised õnnetused ära, sest masinad poleks siis enam lageda taeva all,» lausus Viilu. 

Uurimine käib

Septembrikuise põlengu põhjuste väljaselgitamiseks algatas Lõuna ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetluse, sest kahtlustatakse süütamist. Viilu sõnul on turvakaamera salvestiselt näha, kuidas traktori suunas visatakse mingeid põlevaid esemeid ning seejärel lahvatab traktor põlema. 

Tulekahjus hävis Belaruss täielikult. Lumetraktoril said kahjustada tuled, vilkurid, mitmed kabiini plastdetailid ja kummilint. Varuosi vahetatakse välja 27 000 euro eest. «Et tegu on kaskokindlustuse juhtumiga, siis nemad hüvitavad ka kogu remondi,» sõnas Viilu.

Kindlustus maksab kinni ka hävinud Belarussi. «Olemegi juba uut hanget üles seadmas, sest traktorit on vaja. Meil on küll väiksem ratastraktor, aga tööde maht on siin nii suur, et väiksega ei ole võimalik seda hallata. Suurt traktorit on vaja ka talvel, sest lume tõstmist ja vedu on palju,» rääkis Viilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles