Eestisse laienev spordiklubide kett alustab Tartust

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemon Gymil on praegu klubid Lätis ja Leedus. Kõigis neis on sarnane kujundus ja keskendunud on need peamiselt jõusaalile.
Lemon Gymil on praegu klubid Lätis ja Leedus. Kõigis neis on sarnane kujundus ja keskendunud on need peamiselt jõusaalile. Foto: LEMON GYM

​Narva maantee ühiselamu kõrvale ehitatakse praegu uut kahekorruselist ärihoonet. Kuu aja pärast avab maja teisel korrusel uksed spordiklubi Lemon Gym, kus rõhk pole niivõrd rühmatreeningutel, vaid jõusaali tegevusel.

Leedu spordiklubide ketil Lemon Gym on Lätis ja Leedus praegu 12 saali. Kuna firma kontseptsioon on teistes Balti riikides end tõestanud, otsustasid omanikud nüüd Eestisse laieneda. 

Virtuaaltreening

Ettevõtte Eesti haru juhi Harry Liipa sõnul on ehitus Narva maantee 27a hoones praegu seisus, kus seinad saavad teist värvikihti ja varsti hakkavad ehitajad põrandaid paigaldama. Tööd saavad praeguste plaanide järgi valmis enne detsembri keskpaika. Kuna tegemist on uue hoonega, mis nõuab kasutusluba, võib aga kiire avamine takerduda paberimajandusse. 

Uus spordiklubi saab oma käsutusse 1300 ruutmeetrit pinda. Sellest lõviosa moodustab jõusaal, kuhu tulevad tavapärased jõusaali sektorid, näiteks kardio- ja jõutõsteala ning funktsionaalse treeningu ala.  

Umbes 100-ruutmeetrine eraldi ruum on mõeldud virtuaaltreeninguks. Seal saab klient ekraanilt valida, millist trenni ta parasjagu teha soovib – treenerit tema tarvis seal füüsiliselt kohal olema ei hakka. «Inimene läheb ise saali ja valib, et soovib teha näiteks 60 minutit joogat. Ekraanile ilmub virtuaalne treener ja ütleb, milliseid harjutusi teha,» selgitas Liipa. Ta lisas, et selline lahendus on mujal maailmas praegu jõudsalt kasvav trend.

Rühmatreeningutele Lemon Gym eriti rõhku ei pane, sest teistes klubides korraldatakse neid juba üsna palju. 

Odavam hind

Erinevaid spordiklubisid on üle Eesti palju. Liipa ütles, et Lemon Gymi eristab teistest odavam hind. Kui inimene teeb uue spordiklubiga aastase lepingu, tuleb tal maksta ühes kuus umbes poole vähem kui konkurentide juures. 

Kuutasu annab võimaluse huvilisel käia trennis kasvõi iga päev ja nii hommikul, lõunal kui ka õhtul. Liipa lisas, et soodsaim hind ei kehti siis, kui ostetakse ainult kuukaart. Lemon Gymi spordiklubi saab esimesel korral külastada tasuta.

Kuigi turule saabub peagi konkurent, usutakse Eesti suurimas spordiklubide ketis My Fitness, et Lemon Gym nende jaoks midagi eriti ei muuda, sest kontseptsioon on kahel klubil väga erinev. My Fitnessi juhatuse esimees Erkki Torn ütles, et nende klubis on suur rõhk just rühmatreeningutel, kus treener läheneb treenijale personaalselt. Torn lisas, et rühmatrennides käib neil suurem osa kliente. 

Leedulaste ärikontseptsioon tugineb võimalikult väikestel püsikuludel, mis omakorda aitab pääsme hinda all hoida. Läti ja Leedu kogemus on Liipa sõnul näidanud, et madal kuutasu toob ka rohkem külastajaid.

Lisaks Tartule tehakse praegu Lemon Gymi avamise ettevalmistusi Tallinnas. Pealinnas Laagna tee ääres Mustakivi Prisma laienduses avab uus spordiklubi uksed märtsikuus.

Spordiklubiketi eesmärk on lähima viie aasta jooksul Eestisse ehitada kuni kümme saali. Harry Liipa ütles, et see on ambitsioonikas eesmärk ning kõik sõltub sellest, kuidas uus klubi vastu võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles