Tudengid restaureerisid Vabadussõja kangelase hauatähise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Areni hauatähise restaureerimistööd.
Mihkel Areni hauatähise restaureerimistööd. Foto: TTK

Tartu vallas Lähtel avatakse laupäeval restaureeritud hauatähis Vabadussõja kangelasele Mihkel Arenile, kes langes 1919. aastal. Lähte kirikukalmistul Areni haual asuva metallristi restaureerisid Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) üliõpilased.

Kapral Mihkel Aren pälvis Eesti Vabadussõja ajal hulljulguse eest hüüdnime «väike kapral», vahendas TTK oma pressiteates. Aren kuulus soomusrong nr 1 meeskonda, mis osales Eesti Vabadussõja ajal 1919. aastal Tartu vabastamise lahingutes. Selle eest sai ta ka Eesti Vabadusristi. Aren langes 1919. aasta märtsis Orava mõisa juures toimunud lahingus kõigest 17-aastasena ning maeti Lähte kiriku surnuaeda.

Hauatähiseks oleva metallristi restaureerimise ning hauaplatsi korrastamise korraldas kaitseliidu Tartu maleva Põhja-Tartumaa üksikkompanii. Restaureerimistöid toetas samuti Tartu malev ning kalmu korrastamist Tartu vald. Restaureerisid TKK skulptuuriosakonna üliõpilased Jane Aus, Dmitry Gorbušin, Janeli Juhkam, Rita Jõgar, Uno-Tanel Kalle, Kaarel-Kaspar Säre, Ingmar Šuman, Inga Tomson ja Emma Tuvike. Juhendas Maria Väinsar.

Hauatähis avatakse 18. novembril kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles