Bigbankiga liitunud Austraalia koondislane pole klubi kõige suurema palgaga mängija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuel Walkeri mängud Tartu särgis on mängitud.
Samuel Walkeri mängud Tartu särgis on mängitud. Foto: Tairo Lutter

Reede pärastlõunal jõudis Eestisse Tartu Bigbanki võrkpallimeeskonna värske täiendus, austraallasest nurgaründaja Samuel Walker. Ta on kõrgest klassist võrkpallur, kes kuulus suvel maailmaliigas mänginud Austraalia koondisse, mehe viimaseks koduklubiks oli Belgia liigas mängiv Aalsti Lindemans.

Kui varem oli meediast läbi jooksnud, et Bigbank hoidis Walkeril silma peal juba suvisel meeskonna komplekteerimise ajal, siis klubi mänedžer Hendrik Rikand täpsustas, et päris nii see ei olnud. 

Nimelt on 208 cm pikkune austraallane hinna poolest A-kategooria võrkpallur, sellisel tasemel mängijaid aga agendid Eesti klubidele üldjuhul ei pakugi, sest meie klubidel napib nende palkamiseks raha.

Kiire «jah»

«See hind, mille eest ta eelmisel aastal Belgias mängis, oli selline, et selle eest poleks meil olnud suvel midagi teha. Ükskõik kui hea ta ka poleks, seda raha ei oleks Eestis kellelgi välja panna,» tõdes Rikand.

Kuna aga Bigbank pidas endiselt plaani meeskonda lisajõudu palgata, uuris mänedžer agentidelt, et ehk on neil pakkuda kedagi, kes oleks küll nende  rahalisest haardeulatusest väljas, kuid kes on endiselt lepinguta. Nii jõutigi Walkerini. 

Lisaks klubile aitas mehelt jah-sõna saamisel lobitööga üksjagu kaasa ka teine Bigbankis mängiv austraallane Curtis Stockton. 

Samuel Walker on kõrgest klassist võrkpallur, kes kuulus suvel maailmaliigas mänginud Austraalia koondisse.

«Tundub, et Stocktonilt saadud sõnum oli piisavalt positiivne, nii et jaatav vastus tuli palju kiiremini, kui mõne teise välismängijaga on varem olnud,» märkis Rikand.

Ühtlasi kinnitas Bigbanki mänedžer, et kuigi A-kategooria mängija, ei nõudnud Walker hiigelpalka ning kõige suurema teenistusega mängija ta meeskonnas ei ole. 

«Kuna ta oli klubita, siis ei tahtnud ta riskida, et ei saa veel kaua aega mängida,» selgitas mänedžer.

Samuel Walker ise rääkis, et peale Stocktoni sai ta Eesti kohta positiivset tagasisidet ka oma healt sõbralt Lincoln Williamsilt, kes mängis viimased kolm hooaega Tallinna Selveris. «Ta rääkis, et nautis Eestis mängimist ja kiitis siinset taset,» märkis 22-aastane Walker.

Trumbiks vastuvõtt

Tartu Bigbanki tegemistel on Walker viimastel nädalatel silma peal hoidnud ning tema arvates mängib meeskond head võrkpalli, kuid mõistagi tahab ta omalt poolt mängule kõvasti juurde anda. 

Oma suurimateks trumpideks peab ta servi vastuvõttu ja stabiilsust, nõrkusi tal enda sõnul aga polegi.

Miks agendid talle kiiremini uut klubi ei leidnud, ei osanud Samuel Walker ise arvata. Ta möönis, et paar varianti olid laual, kuid nendest asja ei saanud. «Nii lihtsalt läks. Võtsin nüüd esimese väga hea pakkumise vastu,» ütles Walker.

Tartu Bigbankil seisid juba laupäeval ja pühapäeval ees Balti liiga mängud Leedus, kuid et Walkeril oli selja taga 30 tunni pikkune lennureis, millele järgnesid sõidud Tallinnast Tartusse ning seejärel kohe Tartust Leetu, siis arvas Hendrik Rikand reedel, et ilmselt väga palju ta esimestes mängudes platsile ei saa. 

Kuid neljapäeval peab Walker end juba oma parimast küljest näitama, kui Bigbank sõidab külla liiga liidrile Saaremaa võrkpalliklubile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles