Tartu kandi spordivabatahtlikud pälvisid üleriigilist tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti aasta spordivabatahtlike sõbraks valitud Tähe noorteklubi noorsootöötaja Raili Hollo.
Eesti aasta spordivabatahtlike sõbraks valitud Tähe noorteklubi noorsootöötaja Raili Hollo. Foto: Rene Jakobson

Tallinna ülikoolis teist korda toimunud spordisõprade ja -vabatahtlike inspiratsioonipäeva SCULT Fest 2017 raames valiti välja aasta parimad spordivabatahtlikud nii Eesti kui maailmas. Üksjagu tunnustust pälvisid ka Tartu vabatahtlikud.

Eesti aasta nooreks spordivabatahtlikuks valiti Tartu Erakooli õpilane Siim Mühlberg, kes on auhinna välja andjate sõnul «entusiastlik noor vabatahtlik, kes motiveerib oma oleku ja tegudega teisi enda ümber. Vaid 14-aastasena suudab ta suhelda täiskasvanutega, lahendada jooksvalt probleeme ja juhtida üritustel olulisi valdkondi. Sellel aastal usaldati talle rajameeskonna juhi roll, millega sai väga edukalt hakkama. Tema pealehakkamist täis suhtumine tuleb südames olevast tahtest ja soovist muuta sporti veelgi populaarsemaks.»

Eesti aasta spordivabatahtlike kaasajaks valiti Ülenurme gümnaasiumi vabatahtlike grupp, «kes on end oma vabast ajast järgemööda erinevatele spordisündmustele välja pakkunud, sh Klubi Tartu Maraton võistlustele, olles nii innustuseks ja eeskujuks olnud paljudele koolikaaslastele. Noored said sügavat tunnustust ka rahvusvahelise Ülenurmes toimunud Pierre de Coubertin 2017 noortefoorumi komitee esinduselt. Esindus tõdes, et pole varem sellist aktiivsust ega abivalmidust oma foorumitel kohanud.» 

Eesti aasta spordivabatahtlike sõbraks valiti Tähe noorteklubi noorsootöötaja Raili Hollo

Hollo puhul toodi välja, et ta kaasab erinevatele sündmustele just noorteklubi noori, kes on väga erineva taustaga. Osa neist on keerulistest peredest või erivajadustega. Viimased kolm aastat on ta juhtinud Klubi Tartu maratoni üritustel vabatahtlike üksust, mis tegeleb finišeerijate veega turgutamise ja medalite kaelapanekuga.

«Oma sõbralikkuse, tasakaalukuse ja heade juhiomadustega motiveerib ta oma meeskonda ühtsena tegutsema ning üritusest üritusse taas kokku tulema,» resümeeriti auhinda üle andes.

Eesti aasta spordivabatahtlike eriauhind läks aga Tartus toimunud orienteerumise maailmameistrivõistlustele.

«Orienteerumise MMi korraldamise puhul oli korraldajatele algusest peale selge, et standardset lähenemismudelit sellise asja korraldamisel polegi olemas. Seda eelkõige seetõttu, et spordivõistlusele puudus pretsedent – tegu oli ühekordse rahvusvahelise suursündmusega.

Sellegipoolest suudeti ettevõtmine igast küljest hästi läbi mõelda. Võistlusi näidati 139 riigi teleekraanidel üle maailma, rahvuskoondiseid osales MMil 50 eri riigist. Spordiürituse korraldamisel oli abiks ligi 500 vabatahtlikku 20 riigist, pealtvaatajate arv ületas tuhande, kellest valdav enamus tuli kohale väljastpoolt Eestit,» kõlas eriauhinna põhjendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles