Galerii: isadepäev Spark Makerlabis pani silmad särama nii lastel kui isadel

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu loodusmaja ja Spark Makerlab korraldasid tänase isadepäeva puhul tõeliselt vahva meisterdamispäeva. Lapsed koos isade-vanaisadega said oma insenerioskused proovile panna vineerist katapuldi kokkupanemisel, lisaks said soovijad kihutada interaktiivsel rallil. See tähendas seda, et mudelautod sõitsid mööda autodroomi, nende juhtimine toimus aga korrus kõrgemal asuvatel sõidusimulaatoritel.

Tegevused olid nii haaravad, et koos 5-aastase poja Stigiga üritust väisanud Madis Hünerson tõdes muiates, et pole sugugi kindel, kuidas tal poiss lõpuks Makerlabist ära meelitada õnnestub.

«Kõik need tegevused on väga põnevad ja kihvtid. See on ka selles mõttes väga tänuväärne üritus, et saab lapsed arvutite ja nutiseadmete tagant ära. Jumala vahva asi, vabalt võikski nii olla, et tood hommikul lapse siia ja õhtul tuled rahulikult järele,» muheles Madis Hünerson.

Ta lisas, et isadepäev jätkub neil ühise koogisöömisega – küpsetise valmistasid isale seejuures ema ja laps üheskoos – õhtul ootab aga üks korralik ja lõõgastav saun.

Lisaks katapultide tegemisele said edasijõudnud end proovile panna ka hüdraulilise käpa valmistamise õpitoas. Koos laste Teodori ja Sonjaga käpa prototüüpi uudistanud Urmo Mets märkis, et tegemist on ühe äärmiselt õpetliku asjaga, sest kasutatud läbipaistvad süstlad ja voolikud aiatavad väga hästi aru saada, kuidas siis hüdraulilised seadmed õigupoolest töötavad.

Koos tütre Pille-Riiniga katapulti meisterdanud Inderk Haav oli meisterdamispäevaga väga rahul. Koos meisterdatakse erinevaid asju koduski, kuid päris töökojas on ikka natuke teistmoodi. «Me mõlemad väga ootasime seda üritust, ühelt poolt saame midagi valmis teha, kuid teisalt saame lihtsalt koos aega veeta,» rääkis Indrek Haav.

Valmis meisterdatud konstruktorid sai koju kaasa võtta, kuid papa nõustus, et igaks juhuks tasub lapsel silm peal hoida, kui ta sellega toas askeldama asub. «Vaatame jah, kodus on potentsiaalset laskemoona päris kõvasti,» naeris mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles