Video ja fotod: lummutus taastamist ootava Maarja kiriku juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus kolmes Tartu kirikus Lõuna-Eesti koorimuusika maraton, mis tõi Jaani, Peetri ja Pauluse kirikutesse kolm kooriliiki ja 45 koori. Üritus, millega tehti kummardus Eesti laulupeokirikule – Tartu Maarja kirikule – ja eelseisvale laulupeo 150. sünnipäevale, kulmineerus õhtul kell kümme Maarja kiriku ees toimunud ühise laulmisega, taustal valgusinstallatsioon «Lummutus» laulupidude ja koorilaulutraditsiooni ajaloost.

Hääled, mõtted ja mälestused lõi laulupeokiriku fassaadile video- ja valguskunstnik Alyona Movko koostöös Valgusfestival MTÜ-ga. Samal ajal kõlasid ühendkoori hingekriipivas esituses Friedrich Kuhlbarsi «Koit», Ülo Vinteri «Laul Põhjamaast» ja Peep Sarapiku «Ta lendab mesipuu poole».

Koorimuusika maratoniga sooviti üldsuse tähelepanu suunata sellele, et Maarja kirik, kus toimus esimese Eesti üldlaulupeo peaproov, saaks taastatud 2019. aasta juubelilaulupeoks. Ürituse piletitulu annetatakse Maarja kiriku taastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles