Ahhaas näeb matemaatika ilu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teaduskeskus AHHAA

Teaduskeskus Ahhaa avas näituse «Matemaatika ilu», mis selgitab matemaatika põnevaid, aga ka praktilisi külgi meie igapäevaelus.

Ahhaa keskuse juhatuse liige Pilvi Kolk sõnas, et näitusel pööratakse erilist rõhku sellele, kui palju ja millisel kujul matemaatika meid igapäevaselt ümbritseb.

«Tegemist on ideaalse näitusega peredele, kelle pisikesed matemaatikahuvilised on numbrite maailmas oma esimesi samme astumas. Näitus ilmestab väga hästi seda, miks peab koolis matemaatikat õppima. Külastajad saavad näha palju praktilist ja igapäevaelus äratuntavat,» rääkis Kolk.

Ta täpsustas, et näiteks on näitusel vahekauguste mõõtmise eksponaat, kus kaardil tuleb panna nöör erinevate linnade vahele nii, et välja tuleb nendevaheline kaugus. Nii saab hinnata, milline oleks kõige lühem tee ühest kohast teise või õppida, kuidas planeerida marsruuti.

«Igapäevaselt Google Mapsi kasutades ei taipa me, et kaartide taga on tegelikult palju matemaatikat,» lisas Kolk.

Näitus, mis on Eestis esmakordselt, saabus siia Poolast Gdanski teaduskeskusest Hewelianum ja jääb Ahhaas avatuks kuni 3. detsembrini.

Alates 1. detsembrist saavad Ahhaa külastajad kohtuda oma aga lemmikspordialadega, kui uksed avab uhiuus koguperenäitus «Ahhaa, talisport!». Näitusel on võimalus näha ja proovida spordiatraktsioone, millest paljusid on seni vaid televiisori vahendusel nähtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles