Uus Teater pakub soovijatele võimalust ise teatrit teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Uus Teater

Tartu Uus Teater kuulutas välja konkursi, et leida oma repertuaari uusi impulsse. Konkursi eesmärgiks on tuua teatri kui piiriala juurde uusi inimesi, kes tavapäraselt teatrit ei armasta ega loo. Osalema on oodatud nii teatriinimesed kui muude alade kunstnikud, kuid samuti täiesti teatrikauged inimesed, kellel on tekkinud konkreetsed ideed.

«Konkurss on järgmine samm liikumaks Tartu teatrikeskuse loomise suunas,» rääkis Tartu Uue Teatri direktor Raul Oreškin.

«Kui oleme maja erasektorilt välja ostnud, saame pööningul välja ehitada uue proovisaali, mis võimaldab kahte praegust saali kasutada peamiselt etenduste andmiseks. Nüüd, kus me ei jaga enam maja kinoga, saame keskenduda eeskätt teatri tegemisele ning oleme valmis ulatama abikäe neile, kes otsivad oma ideede tesotamiseks professionaalset keskkonda, koos väljakutsetes karastunud meeskonnaga,» lisas Oreškin.

Teose vorm pole reglementeeritud. Kandideerida võib nii lavastuse ideega aga ka näidendi, lavakujunduse, näituseplaani, heli- või valgusinstallatsiooni ideega. Võimalikeks mängukohtadeks on Tartu Uue Teatri maja kaks saali, lisaks Roosi tänava lennukiangaarid ning mistahes muud ootamatud paigad või ruumid, mis ootavad uut pilku.

Juhul kui plaanid haakuvad, arendatakse ideid edasi, otsitakse sobivad partnerid ja jõutakse paari järgneva hooaja jooksul ka publiku ette.

Ideekavandeid oodatakse kuni 14. jaanuarini aadressile teatrikeskus@uusteater.ee

Täpsem info: www.uusteater.ee/konkurss

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles