Autoärimees kinkis lastefondile kümme tuhat eurot (1)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Autoärimees Tarmo Uffertile on 10 000 eurot suur raha, kellele ei oleks! Aga Tarmo Uffert mõtleb nii: natuke ju nagu võimalust on – majandus tõuseb, ettevõte on kasumis, dividende võib välja võtta…

Jutt käib sellest, et Aasta Auto AS omanik Tarmo Uffert annetas täna oma uue müügisalongi avamise puhul 10 000 eurot Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondile.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar peab seda sündmust eriliseks.

«Lastefondil on väga tublisid koostööpartnereid, kellega teeme kampaaniaid, kus kas kellukeste, śokolaadide, kommide või millegi muu müügi pealt koguneb päris suuri summasid,» kommenteeris ta. «Aga et üks ettevõte annab 10 000 eurot heategevuseks otse oma tulust, seda iga päev ette ei tule.»

Selgub, et Tarmo Uffert on lastefondi toetanud aastaid, aga huvitaval kombel ei ole ta nimi ühestki lastefondi uudisest varem läbi käinud.

Ühe oma esimestest annetustest tegi ta 2010. aastal, mil lastefond korraldas heategevuskampaania diabeediga lastele insuliinipumpade ostmise toetuseks.

Diabeet on Tarmo Uffertile valus teema, kuna ta kaks õde haigestusid diabeeti ning ta on neist ilma. Nad surid.

Üks õde haigestus viieaastaselt ning suri 25-selt, teine õde 26-selt ning suri 37-selt. Need on vanad lood, ulatudes 1980. ja 1990. aastatesse, aga isegi kõrvalseisjal on seda kõike jube ette kujutada.

«Oma teisele õele ma muretsesin midagi insuliinipumba taolist, aga tollal oli see kõik veel väga algeline,» meenutas Uffert.

Kõrgtehnoloogilisi insuliinipumpasid ja glükomeetreid kõikide oma lisatarvikutega, niisuguseid nagu tänapäeval, ei osanud tollal keegi ettegi kujutada. Aga ka tänapäeval võivad need abivahendid jääda paljudele peredele kättesaamatuks, kuna nende hind on kallis isegi pärast haigekassapoolset osalist hüvitamist.

Üks osa Tarmo Ufferti 10 000 suurusest annetusest läheb taas diabeedihaigete laste toetuseks, nii nagu ta varasemate aastate toetused. Ülejäänu teistele abivajajatele.

Tänasel Audi Approved :plus autosalongi ning Audi teeninduse avamisel Sepa tänaval oli üle 400 külalise. Tarmo Uffert on Audisid Tartus müünud 17 aastat, kohal oli väga palju ta vanu, aga ka uusi kliente, kes on leidnud, et just Audi omadused on need, mida nad vajavad.

«Eks mu kliendid ole selle kasumi toonud ning ma tahan öelda, et see 10 000 eurot on nii Aasta Auto aktsiaseltsilt kui ka kõikidelt Audi sõpradelt,» lisas Uffert.

Küsimusele, kuidas tal läheb, ja kas ta enda tervis on korras, vastas mees, et kui oma kadunud õdedele mõelda, siis temaga on kõik hästi. Teda ennast ei ole diabeet tabanud, ka ei ole varemalt nende perekonnas keegi sellesse olnud haigestunud. Ning kuna ta on suhkruhaiguse kohta palju lugenud, siis teab, et sageli ei suuda arstidki öelda, miks see haigus üht või teist inimest tabab.

«Eks me kõik kardame vahel raskelt haigeks jääda, kuigi mina selle peale palju ei mõtle,» kõneles ta veel. «Elus on nii palju teha, ma tahaksin veel palju korda saata, niisiis soovin lihtsalt, et mul seda energiat jätkuks!»

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar loodab tänase sündmuse peale tagasi mõeldes, et ehk leidus kohaletulnute hulgas nii mõnigi, kes mõtlema jäi, miks üks ettevõte sellise źesti tegi. Ja sellelegi, mis fond on lastefond ja keda see aitab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles