Festival kompab nüüdiskultuuri piire

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Malin prõmmib luulet.
Jaan Malin prõmmib luulet. Foto: Sirje Lemmik / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algab Tartus jällegi rahvusvaheline interdistsiplinaarne festival «Hullunud Tartu», mis pakub elavat kirjandust, muusikat ja kujutavat kunsti, nagu teatasid Kultuurikorralduse ja Eesti kirjanduse seltsi volitatud isikud eesotsas Jaan Maliniga.

Mis on kaheksandal festivalil eriti erilist? Alapealkiri on seekord «Masinlik». See on seotud seekordse «Hullunud Tartu» koha nimega – Aparaaditehas, täpsemini sealne Erinevate Tubade Klubi (Kastani 42).

Kahel päeval kompavad nüüdiskultuuri piire mõned eesti kirjanikud, muusikud ja kunstnikud ning portugallane Jose Luiz Peixoto, sloveenist Tartu esimene kirjanik-resident Andrej Tomažin, Gruusiast pärit Anna Grig ja Shota Iatashvili, soomlane Artemis Kelosaari ja Brasiilia päritolu portugallane Nilson Muniz. Täna selgus, et alguses välja kuulutatud Brüsseli türklannast luuletaja Çiğdem Y Mirol festivalil siiski ei osale.

Jaan Malini teatel esitab Tartu mäluasutuste segakoor MaSk reede õhtul Liisa Hirschi heliteose «Luul». Lõpetus kandub Arhiivi (Vanemuise 19), kus kuulajate ette astuvad inglased Rachel Long ja Jacob Sam-La Rose ning meie Luulur. Mikrofon on avatud kõigile soovijaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles