Lahkus ajaloolane ja pedagoog Allan Liim

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Liim.
Allan Liim. Foto: Erakogu

Meie hulgast on lahkunud ajaloolane ja pedagoog Allan Liim (9. juuli 1929 – 8. november 2017).

Allan Liim lõpetas 1948 Tapa keskkooli ja 1953 Tartu ülikooli NSV Liidu ajaloo erialal spetsialiseerumisega Eesti ajaloole. Aastal 1972 kaitses ajalookandidaadi väitekirja koolist ja haridusest Eestis 20. sajandi algul.

Aastail 1956-1970 oli ta Tammsaare-nimelise Tartu 1. keskkooli (praegune Hugo Treffneri gümnaasium) direktor ning ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja. Järgmised neli aastat töötas ta Eesti teaduste akadeemia ajalooinstituudi rahvahariduse ajaloo sektoris vanemteadurina. Seejärel, aastail 1974–1996, oli ta Tartu ülikooli ajaloo osakonna õppejõud, sealhulgas 1976–1990 ajalooteaduskonna dekaan, ja 1996–2000 õppeülesannete täitja.

Allan Liim uuris Tartu ülikooli ning Eesti kooli ja hariduse ajalugu, avaldas nendel teemadel mitukümmend artiklit, oli keskkooliõpikute ja Eesti ajaloo teatmeteoste autorite hulgas.

«Loen ennast õnnelikuks inimeseks,» ütles ta intervjuus Õpetajate Lehele (14. august 2009). «Olen näinud aegu ja inimesi. Oskasin õigel ajal sündida – sõtta minu aastakäiku veel ei võetud. Sattusin õiget eriala õppima. Soodumus uurimisele viis mind teadusesse. Esimesed kaastööd Eesti Rahva Muuseumile tegin juba keskkooli ajal. Olen ka mälestusi kirja pannud, avaldanud ja talletanud.»

Ärasaatmine on laupäeval, 18. novembril kell 11 Allan Liimi enda soovil Pauluse kirikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles