Elektriteater näitab Tartu ülikooli kirikus Euroopa tippfilme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«120 lööki minutis».
«120 lööki minutis». Foto: Kaader filmist

8. ja 9. novembri õhtul korraldab Elektriteater Tartus ülikooli endises kirikus (Jakobi 1) Luxi filmipäevi, mille raames linastub Prantsuse film «120 lööki minutis» ja Saksa film «Western». Sissepääs mõlemale seansile on tasuta.

Luxi filmipäevad toovad ekraanile Euroopa Parlamendi filmiauhinnale Lux kandideerivad linateosed. See on ainulaadne võimalus näha suurelt ekraanilt ja eestikeelsete subtiitritega kvaliteetseid Euroopa filme, mis muidu meie kinoekraanidele ei jõuaks.

Filmivaatamisele järgnevad otseülekanded vestlustest filmitegijatega, mida kantakse samal ajal üle Euroopa kinodes. 8. novembri õhtul kell 20.30 linastub tänavu Cannes’i filmifestivali grand prix' võitnud Prantsuse film «120 lööki minutis», mis viib vaataja 1990ndate alguse Pariisi aidisiaktivistide maailma. Film kandideerib ka Euroopa filmiauhindadel ning on Prantsusmaa kandidaat parima võõrkeelse filmi Oscarile.

9. novembri õhtul kell 20.30 linastub tasaselt hõõguv «Western». Film räägib loo Saksa ehitustöölistest, kes saadetakse objektile Bulgaaria külakesse. Metsiku Lääne vaimus kohtuvad siin ida ja lääs ning kultuuride kokkupõrge kasvab mõtlemapanevaks konfliktiks.

Filmiauhind Lux asutati 2007. aastal. Seda annab igal aastal välja Euroopa Parlament, et edendada Euroopa filmide levitamist kogu Euroopas ja ärgitada üleeuroopalist mõttevahetust ühiskonnas olulistel teemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles