Pepleri tänavale kerkib tuleval aastal külalistemaja (6)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-kujutis hoonest, mis kerkib umbes aasta pärast Pepleri 34 krundile.
3D-kujutis hoonest, mis kerkib umbes aasta pärast Pepleri 34 krundile. Foto: OÜ Agabus Arhitektid

Praeguse Tartu maavalitsuse hoone vastas Pepleri ja Riia tänava ristmiku lähedal on tühi 833 ruutmeeri suurune krunt, kuid mitte enam kauaks, sest järgmisel aastal läheb seal ehituseks. 

Aasta pärast peaks sinna kerkima viiekorruseline hoone, mis hakkab selle aadressi järgi kandma nime Külalistemaja Pepleri 34.

Kinnistu kuulub osaühingule Albatrek, mis valmistab praegu ette hanget, et leida majale ehitaja.

Albatreki juhatuse liige Ardo Martin ütles, et detailplaneeringu koostamisel nägid nad, et Pepleri ja Riia tänava nurgale võiks sobida külalistemaja. 

Vilgas asupaik

«See on üsna vilgas ja mürarikas koht. Seetõttu polnud mõtet sinna ainult kortereid rajada,» ütles ta. Martin usub ka seda, et öömajakohti on linnas juurde vaja.

Tartu linna keskusesse uue hoone projekteerimisel tuli parima lahenduse saamiseks korraldada arhitektuurivõistlus, mille võitis OÜ Agabus Arhitektid. Arhitektuuribüroo tööst näeb, et maja ümbritseb õhuline alumiiniumkomposiidist fassaadikate. Albatreki teine juhatuse liige Jaanus Martin selgitas, et selline arhitektuurilahendus summutab liiklusmüra, kuid kaitseb ka intensiivse lõunapäikese eest.

Korterid ja äripinnad

Majja ei rajata ainult külalistemaja. Viimase jaoks on mõeldud hoone teine, kolmas ja neljas korrus, kuhu mahub kokku 75 tuba. Viimasele korrusele tulevad aga ühe- ja kahetoalised korterid, mida saab osta. Neid mahub sinna üksteist. Ardo Martin leidis, et asukohast tingituna polnud mõistlik sinna suuremaid, peredele mõeldud kortereid kavandada. 

Maja ümbritseb õhuline fassaadkate, mille materjalina kasutatakse alumiiniumkomposiiti.

Osa maja alumisest korrusest on mõeldud parkimisalaks, ülejäänud ala kaubandus- ja teeninduspindadeks. 

See, millised rentnikud seal tegutsema hakkavad, pole veel teada. Ardo Martini sõnul nähakse üürnikena eelkõige neid asutusi, kellest majaelanikel võiks kasu olla. Kindlasti ei tule sinna tema sõnul klubilist tegevust, mis võiks häirida elanikke.

Albatrek loodab, et maja saab ehitama hakata 2018. aasta kevadel. Kui olla optimistlik, võiks kõige varem hoone valmis saada järgmise aasta septembris. Kõik oleneb aga ilmast ja ehitajast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles