Konverents tähistab sporditeadlase sünniaastapäeva

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Tartu ülikooli emeriitprofessorist Atko-Meeme Virust on tehtud 19. veebruaril 2003.
Pilt Tartu ülikooli emeriitprofessorist Atko-Meeme Virust on tehtud 19. veebruaril 2003. Foto: Ove Maidla

Tänavu 7. septembril saanuks Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna lõpetanud sporditeadlane, hiljem bioloogiadoktori kraadi saanud ja Tartu aukodanikuks kuulutatud Atko-Meeme Viru 85-aastaseks. Kuid kümme aastat tagasi, 21. oktoobril 2007 varises ta surmavalda.

Temast jäi maha üle 500 teadusartikli ja 13 monograafia ning palju õpilasi. Aastail 1973–1989 oli ta Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna dekaan ja 1989–2000 Eesti olümpiakomitee asepresident. 

Kõige muu kõrval oli ta üks kodumaise karskusliikumise taastajaid ja Eesti karskusliidu president.

Atko-Meeme Viru 85. sünniaastapäeva tähistamiseks on korraldatud Dorpatis rahvusvaheline konverents «Teadus, sport ja meditsiin X».

Kolmepäevane koosviibimine on kavandatud arendama teadlaste ja spordimeditsiini spetsialistide ning sporditöö tegijate, liikumisharrastuse ja tervise eest hoolitsejate koostöösuhteid, aga ka edendama sporditeaduse ja -meditsiini saavutuste rakendamist praktikas.

Konverents algab 8. novembril kell 9.30 Dorpati keskuse Baeri saalis ingliskeelse ilma tõlketa sümpoosioniga, kus pakutakse uut ja huvitavat tõenduspõhist teavet nii treeneritele ja õpetajatele kui ka füsioterapeutidele ja spordiarstidele.

Konverents jätkub 9. ja 10. novembril eesti keeles, kõnelejaiks sporditeadlased, treenerid, füsioterapeudid, spordiarstid ja sportlased. Teiste hulgas astub kuulajate ette neljapäeval kell 10.40 Struve saalis Raho Langsepp, teemaks «Georg Hackenschmidt 140: pärand spordis ja filosoofias». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles