Vastne abilinnapea Aivar Riisalu: Tallinna TV ei saa sellisel kujul jätkata (14)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Margus Ansu

Eile lõhkes kohalikul poliitmaastikul paras üllatuspomm, kui Keskerakond kinnitas ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna abilinnapeakandidaadiks Aivar Riisalu, kes oli hiljutistel kohalike omavalitsuste valimistel hoopis IRLi linnapeakandidaat Tartus. Uue ametikoha pärast astus Riisalu IRList välja, kuid Keskerakonnaga, mille liige oli ta aastatel 1996–2014, taasliituma ta ei kiirusta.

Riisalu sõnul oli otsus talle väga keeruline, sest tal oli pakkumise vastuvõtmiseks aega 24 tundi. «Lahkusin IRList raske südamega, kuid ettepaneku tegijate tingimus oli see, et ma ei kuulu parteisse. Minu tingimus oli omakorda see, et saan selle koha vastu võtta parteituna,» rääkis ta.

Riisalu lisas, et mõlemad tingimused läbirääkimistel täitusid ning pärast poolt- ja vastuargumentide vaagimist otsustas ta pakkumise vastu võtta. «Mu elu on praegu nii hästi, et ma ei peaks tööl käima, kuid – olen viimased kaks ja pool aastat Tartu linnavolikokku kuuludes olnud teatud mõttes mugavustsoonis, samas tunnen, et võiksin veel proovida ühiskonnale midagi anda. Nii lihtne ja hästi inimlik see ongi,» selgitas ta otsuse tagamaid.

Konkreetsetest uue ametiga seotud töödest rääkides ütles Aivar Riisalu, et näiteks on võimalus teha täiesti normaalne pank. «Tallina Ühistupank on täna inimlike faktorite tagajärjel pangalitsentsita. See on minu haldusala kureerida – super väljakutse,» kiitis Riisalu ja lisas, et ilmselt saab ta tegeleda ka Tallinna munitsipaalkaupluse ümber korraldamisega. «Sellisel kujul näeb ta totter välja,» oli Riisalu otsekohene.

Samuti jääb ettevõtlus ja innovatsiooni abilinnapea haldusalasse Tallinna TV – «kõiki ärritav struktuur», nagu iseloomustas seda Riisalu. Ta andis mõista, et TTVd on ees ootamas põhimõttelised muutused.

«Võib-olla erastame selle, võib-olla teeme tast normaalse televisiooni, mis iganes. Igal juhul ei saa ta sellisel kujul jätkata,» kinnitas Riisalu.

Pikemalt kirjutab Riisalu IRList lahkumisest homne Tartu Postimees!

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles