IRLi ridades Tartu linnapeaks pürginud Aivar Riisalu asub tööle Tallinna abilinnapeana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Margus Ansu

Kohalike omavalitsuste valimistel IRLi Tartu linnapeakandidaadiks olnud Aivar Riisalu astus täna erakonnast välja. Riisalu asub ametisse Tallinna ettevõtlus- ja innovatsiooni abilinnapeana.

Kokkuleppel IRLiga astub Aivar Riisalu välja ka Tartu linnavolikogust ning tema asemel saab vastavalt valimistulemusele IRLi volikogu liikme koha ettevõtja Jaak Nigul. Ühtlasi astus Riisalu tagasi ka IRLi juhatusest.

IRLi peasekretäri Priit Sibula sõnul käitus Riisalu korrektselt ja teavitas talle Keskerakonna poolt tehtud abilinnapea ametisse astumise võimalusest.

«Aivari väljaastumine oli eelnevalt läbi räägitud. Arutasime temaga kujunenud olukorda, kahtlemata oli abilinnapeaks saamine talle kaalukas väljakutse,» ütles Sibul. 

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tõi välja, et Aivar Riisalu töötamine Tallinna linnasüsteemis jääb küll aastate taha, kuid eduka ettevõtja, poliitiku, kaitseliitlase, aga ka muusikuna toob ta kindlasti linnajuhtimisse teadmisi teistelt elualadelt ning värsket vaadet. 

Ettepaneku Riisalule abilinnapea kohale asumiseks tegigi Ratas isiklikult. See oli Riisalu sõnul ka üks oluline põhjus, miks ta pakkumisega nõus oli, kuid argumente selleks oli teisigi.

«Ettevõtjana tean, millist keskkonda on vaja luua selleks, et võimalikult paljudel inimestel oleksid võrdsed võimalused tegutseda ja olla edukad ettevõtluses. Nüüdseks olen isiklikud ambitsioonid äris realiseerinud ning soovin oma teadmistega panustada ettevõtluse arendamisse,» selgitas Riisalu pressiteate vahendusel.

Abilinnapeakandidaat lisas, et läheb uuele ametile vastu erakondlikult määratlemata. Isamaa ja Res Publica Liidust on Riisalu välja astunud, Keskerakonnaga abilinnapeakandidaat praegu ei liitu, kuid ta ei välista seda.

«Olen alati leidnud, et Keskerakonna maailmavaade sobib Eestile ning praeguseks on muutunud palju sellist, miks erakonnast kunagi lahkusin,» sõnas Riisalu. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles