Tammeka asub otsima uut kvaliteeti

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka hooaja tipphetk oli mai lõpus toimunud karikafinaal FCI vastu, mis lõppes paraku vastaste 2:0 võiduga. Liigas suudeti mullust meistrit lisaks laupäevasele viigile korra ka võita.
Tammeka hooaja tipphetk oli mai lõpus toimunud karikafinaal FCI vastu, mis lõppes paraku vastaste 2:0 võiduga. Liigas suudeti mullust meistrit lisaks laupäevasele viigile korra ka võita. Foto: Tairo Lutter

Tartu jalgpalli esindusklubi JK Tammeka pidas laupäeval hooaja viimase mängu, kui Tallinnas Sportland Arenal mindi vastamisi FCIga. Tänu Tauno Tekko teise poolaja tabamusele teeniti mulluse meistri vastu 1:1 viik ning lõpetati hooaeg seitsmendal tabelireal.

Koos Mario Hansiga Tammeka peatreeneritandemi moodustanud Kaido Koppel oli mõistagi rahul, et mehed andsid ka viimases mängus endast kõik ning keegi ees ootavale puhkusele ei mõelnud. Kuigi koha mõttes jäi hooaja eel seatud eesmärk – lõpetada vähemalt pügala võrra paremal positsioonil kui mullune seitsmes – täitmata, ei ole treeneritel hoolealustele midagi ette heita.

Tugev neli

«Oli hea ja huvitav hooaeg, meeste töökultuur oli väga korralik. Kirsiks tordil oli muidugi kevadine karikafinaal (Tammeka pidi seal küll FCI paremust tunnistama – toim), mis oli väga vinge kogemus, nii et kokkuvõttes on emotsioonid kindlasti positiivsed,» rääkis Kaido Koppel.

Ta lisas, et kuigi esikolmiku vastu ei suudetud punkte teenida, valmistati kõigile kõvasti peavalu ning kasvõi viimases voorus FCI-lt välja võideldud viik näitab, et meeskond on tehtud kõvast puust. «Näitasime, et meie vastu nalja teha ei saa ja meist keegi niisama üle ei sõida,» lausus Koppel rahulolevalt.

Treeneriga nõustus ka Tammeka endine tippmängija, tänavusest aastast klubi tegevjuhi kohuseid täitev Kristjan Tiirik, kes pani hooajale hindeks tugeva nelja. «Võib rahule jääda. Tandem Hansi ja Koppel tegid  treeneritena head ja hingestatud tööd ning meeskond oli tubli, seda enam, et põhimängijate vigastused ja Eino Puri lahkumine jätsid esitustele kindlasti oma jälje,» märkis Tiirik.

Näitasime, et meie vastu nalja teha ei saa ja meist keegi niisama üle ei sõida, lausus Kaido Koppel rahulolevalt.

Meeskonna kapten Kaarel Kiidron, kes pidi varbavigastuse tõttu hooaja viimaseid mänge platsi kõrvalt vaatama, oli seevastu kriitilisem. Ta tunnistas, et vähemalt tema ootused ja eesmärgid olid kõrgemale seatud ning ses suhtes aeti latt seitsmenda kohaga maha. «Meil oli palju nappe viike, suutnuks need enda kasuks kallutada, oleks ka koht edetabelis märksa rõõmsam,» tõdes Kiidron.

Ta täpsustas, et puudu jäi ühtsest stabiilsusest, et näidata kogu mängu ja terve hooaja vältel väga head mängu. «Kuid realistlikult võttes: töö käib tellija materjalist. Paraku ei ole me veel seal, et kõik poisid saaks jäägitult keskenduda vaid jalgpallile, ning teatud perioodil jätab see mängupildile pitseri,» nentis kapten.

Lisajõu otsinguil

Juba eelmise aasta lõpus hõikasid tartlased jõuliselt maha strateegia «Tammeka 2020», mille järgi peaks klubi olema kolme aasta pärast sealmaal, et suudetakse sekkuda medaliheitlusesse. 

Kaarel Kiidroni arvates on meeskond vaatamata tänavusele seitsmendale kohale sinnapoole ka teel, kuid nüüd on põhiline mängijate keskmise taseme kasv. Tema hinnangul oldi tänavu mänguliselt paremad kui mullu ning nüüd tuleb tööd teha selle nimel, et uuel hooajal tehtaks järgmine samm.

«Küsimus on selles, et hea mängupilt tuleb alati ka tulemuseks vormistada ning halvad mängud enda kasuks pöörata. Näiteks hooaja alguses Pärnu Vaprusega tehtud viik pole aktsepteeritav, sellised punktikaotused määravadki lõpuks ära, mitmendaks sa jääd,» arutles Kiidron.

Ka Kristjan Tiirik tõdes, et medalimängu sekkumiseks on tarvis, et mängijate kvaliteet paraneks. See eeldab aga meeskonna täisprofessionaalseks muutumist ehk seda, et pallurite fookus oleks vaid jalgpallil. Selle nimel teeb klubi iga päev ka tööd ning juba järgmistki hooaega silmas pidades on Tiirik veendunud, et kvaliteedi parandamiseks on vaja värvata väärt täiendusi teistest klubidest.

«Number üks eesmärk on praegust koosseisu maksimaalselt säilitada, aga kindlasti peame leidma juurde uusi mängijaid ka mujalt,» sõnastas Tiirik tööplaani kahe hooaja vaheliseks ajaks.

Premiumi liiga lõpptabel

1. Tallinna FC Flora 90 punkti

2. Tallinna FC Levadia 84

3. Nõmme Kalju FC 78

4. FCI Tallinn 65

5. JK Narva Trans 45

6. Paide linnameeskond 38

7. Tartu JK Tammeka 37

8. Viljandi JK Tulevik 28

9. Pärnu JK Vaprus   8

JK Sillamäe Kalev kaotas litsentsi ja heideti liigast välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles