Indrek Tenno: hansalinna süda väärib enamat (1)

Indrek Tenno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tenno, viienda põlve tartlane.
Indrek Tenno, viienda põlve tartlane. Foto: Sille Annuk

Tartu linnaehituses võiks olla vanalinna terviklikkust ja taasloomist arvestav punane joon, millest lihtsalt üle ei astuta, olgu siis mõjutajateks moevoolud või raha. Seepärast tahan teha apoliitilise üleskutse Tartu linnakodanikele 2021. aasta kohalikeks valimisteks.

Valimised said just läbi, aga järgmised kohalikud valimised pole enam kaugel – aeg ju lendab. Minu üleskutse, mida teha tahan, puudutab Tartu paljukannatanud südalinna.

On fakt, et elame betooni- ja klaasiajastul. Millest muust siis veel ehitada 21. sajandil kui mitte betoonist ja klaasist, eks ole, kuna nii saab ehitada palju ja kiiresti, odavalt ka. Lennujaamad ja kaubanduskeskusedki on tänu betooni-klaasi võlumaailmale saanud areneda võimsaiks. Ma ei väida, et sellest kombinatsioonist midagi asjalikku ei saaks ka Tartus ehitada, saab ja tehaksegi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles