Tartu Politseimaja ID-kaartide teenindus tõrgub

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduses jooksis süsteem kokku.
Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduses jooksis süsteem kokku. Foto: Margus Ansu

Need inimesed, kes täna hommikul kell 10 Tartu Politseimajaja ruttasid oma ID-kaardi sertifikaate uuendama, pidid pettuma.

Teenindussaali metallkardinad olid suletud ja umbes 10 minuti pärast öeldi kogunenud rahvale, et süsteemi tõrke tõttu ei saa tööd alustada, kõigilt paluti kannatust.

Kolmveerand tunni pärast oli seis sama.

Majja sisenes aina uusi ja uusi inimesi, kes järjekorranumbri endale välja lõid, ja siis pettusid, et teenindamine ei olegi veel alanud.

Oldi tuldud ka lastega. Üks ema ütles, et ega see ootamine teda nüüd väga peluta, sest laupäevane päev ongi linnas asjaajamiste päev, kuna tööpäevadel niikuinii aega ei oleks. Ja uuendatud sertifikaatidega ID-kaarti on tal esmaspäeval vaja.

Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduses jooksis süsteem hommikul kokku.
Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduses jooksis süsteem hommikul kokku. Foto: Margus Ansu

Üks naine ütles, et tal õnnestus uuendamine kauguuendamise teel vaid poolenisti, ja tuli seepärast.

Politseimaja infotöötaja läks kutsuma Tartu teenindustalitluse juhatajat Angela Kaharit, kes annaks juhtunu kohta täpsema kommentaari, aga tuli minuti pärast vabanduste saatel tagasi, kuna teenindustalituse juhil oli olnud liiga kiire, et intervjuud anda.

Üks ootesaalis viibinud mees, kes käega lõi ja lahkuda otsustas, ütles, et ta peab kell 11 oma poe avama ega saa paraku kauem oodata. Ning et homme on perekonnas tähtis juubel, mis algab kell 12 ning et ta väga loodab, et homme hommikul kahe esimese tunni jooksul tal ID-sertifikaatide uuendamine õnnestub.

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige teatas kell 11, et tehnilistel põhjustel ei olnud enamikes Eesti teeninduspunktides ID-kaarte võimalik uuendada. Järgmise tunni jooksul on töö peaaegu igal pool alanud ning ka Tartu Politseimajas ID-kaardi sertifikaatide uuendamine osaliselt toimib.

Kella 12.45 teatas Martin Luige, et kõigis teenindustes üle Eesti ID-kaardi sertifikaatide uuendamisega seotud süsteemid töötavad.

Politsei- ja Piirivalveamet otsustas oma teeninduspunktid selle nädalavahetuse mõlemal päeval avada kella 10 kuni 15, et kõik need, kel on ID-kaart töövahend, saaksid selle enne esmaspäeva kindlasti töökorda.

Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduse järjekorra-automaat.
Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teeninduse järjekorra-automaat. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles