Galerii: ID-kaardi turvarisk on politseimajja toonud vähemalt 1,5 tunnise järjekorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riik sulgeb turvariskiga ID-kaartide sertifikaadid täna õhtul. See on tekitanud igal pool Eestis politsei- ja piirivalveameti büroodes pikad järjekorrad. Tartu politseimajas oli täna enne keskpäeva inimesi samuti palju. Ootaeg on praeguse seisuga poolteist tundi ja see kasvab iga minutiga.

Tartu teenindustalitluse juhataja Angela Kahar kinnitas, et järjekord on pikk ja inimesed ootasid maja ees juba tund enne avamist.

Kõik teenindused üle Lõuna prefektuuri on sel nädalal erandkorras avatud ka laupäeval ja pühapäeval kell 10-15. Kõik klienditeenindajad töötavad ning päeva jooksul tuleb täiendavat tööjõudu veel juurde.

Kahar rääkis, et politseimajja on tulnud ka need inimesed, kes on kohale tulnud paanika peale. Hiljem aga selgub, et nad kasutavad ID-kaarti ainult dokumendina ja sertifikaadid uuendamist ei vaja. Kahar lisas, et kui inimene on juba kohale tulnud, siis muidugi uuendatakse tema andmed ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles