Beebi Kristjan sai kingiks heliseva võlukepikese

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
51 sentimeetri pikkune Kristjan koos oma mänguasja, 17-sentimeetrise võlukepikesega.
51 sentimeetri pikkune Kristjan koos oma mänguasja, 17-sentimeetrise võlukepikesega. Foto: Sille Annuk

Tekstiilist mänguasjade tootja Karloova tähistas eile oma esimese tegevusaasta täitumist viisil, et kinkis Tartu ülikooli kliinikumis ilmavalgust näinud beebidele heliseva võlukepi.

Ühe Karloova mänguasja sai tumedapäine Kristjan, kes magas perepalatis oma ilmaletulekujärgset väsimust välja, ema Kerli Sosnitski ja isa Anton Gromov õnnelikena kõrval.

Roosad ja sinised

Poiss oli sündides 3488 grammi raske ja 51 sentimeetrit pikk ning kingituseks saadud võlukepp, mille ema ta kõrvale hälli asetas, võib ennustada ilmselt seda, et see väikemees võtab elus ette terve hulga niisuguseid tegusid, mis maailma paremaks muudavad.

Küsimuse peale, kas võlukepike on Kristjani päris esimene mänguasi, vastasid vanemad, et peaaegu esimene, ning tänasid väga.

Täpselt aasta eest koos disainer Kaili Kase ja füsioterapeut Maarja Sädega Tartus oma ettevõtte loonud Katri Voika oli pakkinud eile kinkekarpidesse aga kümme roosa tähekesega ja kümme siniste värvidega kõrinat ehk võlukeppi lootuses, et nendest selleks üheks päevaks kindlasti piisab.

Kingituse võttis vastu naistekliiniku ämmaemand Aira Aleksejeva, kes märkis, et alles 30. oktoobril oli neil üks erakordselt lasterohke päev, mil ööpäeva jooksul nägi ilmavalgust 16 beebit. 

Eile lõunaks oli sündinud kolm last ja oodati järgmisi.

Võlukepikesed on pärit Karloova mänguasjade kollektsioonist «Väike prints ja väike printsess» ning füsioterapeut Maarja Säde on toote soovituskirjas öelnud, et võlukepi peenike vars muudab mänguasja kergelt haaratavaks, ergutab lapse peenmotoorikat ning ta silmade ja käte koordinatsiooni. Mänguasja kõlisev heli aitab kaasa kuulmise arengule ning lelu kergus ja pehmus ei lase lapsel sellega endale liiga teha.

Kvaliteetsed ja ohutud

Karloova mänguasjade kohta võib öelda veel seda, et need on Eestis toodetud ja vaid ökoloogilisest riidest valmistatud tegelustekid ja -rätid, hälli kohale riputatavad lelud, padjad ja padjakesed, krabisevad lipud ja krõbisevate lehtedega raamatud ning kirevaist kujundeist koosnevad lastetoa kaunistused.

Karloova toodetel on kõigil Euroopa Liidus nõutav märgis CE, mis tähendab, et neid mänguasju luues on kõige tähtsam olnud tegijaile see, et need oleksid lapsele ohutud.

Ettevõtja Katri Voika ütles, et nad tahtsid väga oma esimest sünnipäeva tähistada millegi erilisega, kuna esimene aasta beebitooteid valmistavas ettevõttes on sama tähtis kui beebi enda kasvamine aastavanuseks lapseks. 

Katri Voikal on kaks poega, kellest noorem on pooleteiseaastane ning kes on saanud kõik uued beebitooted oma käe ja suuga järele proovida.

Ettevõtja Katri Voika (vasakul) ulatab ämmaemand Aira Aleksejevale korvitäie Karloova tooteid.
Ettevõtja Katri Voika (vasakul) ulatab ämmaemand Aira Aleksejevale korvitäie Karloova tooteid. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles