Galerii: Aparaaditehases tegi uksed lahti Mahemarket

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas aastaid tegutsenud mahekaupu müüv Mahemarket on mitu aastat plaaninud Tartusse laieneda, et siinsetele mahetoidu armastajatele rõõmu pakkuda. Suvel algasid ettevalmistustööd ja oktoobri lõpus tegi pood Aparaaditehase uksed lahti.

Mahemarket on nagu tavaline toidupood, kuid kõik seal müüdav on mahe. Pakutakse puu- ja juurvilju, maiustusi, kodukaupu, pesemisvahendeid, kuivaineid ning piima- ja lihatooteid. Lettidelt leiab samuti kassi- ja koeratoitu, viimast neist ka taimetoiduna. Hinnad on mõistagi mahekaupluses kõrgemad kui tavalises toidupoes.

Pood asub 250 ruutmeetril. Lisaks kauplusele avati ka taimetoidukohvik, kus saab hommikuputru ja päevapraadi süüa. Kohvik on üles ehitatud buffet’na, kus igaüks valib täpselt sellise toidukoguse ja need komponendid, mis meelepärased. Valikus on ka mitmesugused koogid, nagu näiteks kräsupea ja õunakook, mille valmistamisel ei kasutata jahu ega suhkrut.

Mahemarketi tegevjuht Tiiu Saks ütles, et pood on küll alla nädala avatud olnud, kuid uudistajaid on küllaga jagunud. Kliendid on praegu teinud pigem väiksemaid oste, kuid Saks loodab, et edaspidi käivad nad marketis nagu tavalises kaupluses, kust tullakse välja suurte kottidega. Pealinnas on see tegevjuhi kinnitusel tavapärane.

Mahemarket asub Aparaaditehase kolmanda korpuse keldrikorrusel. Poel on kaks sissepääsu: üks Kastani tänavalt ja teine loomelinnaku hoovist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles