Descartes`i kool sai helkurpuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Descartes'i kool sai helkuripuu, et meenutada selle vidina vajalikkust pimedal ajal.
Descartes'i kool sai helkuripuu, et meenutada selle vidina vajalikkust pimedal ajal. Foto: Kadri Lill

Aasta pimedaimal ajal rõhutatakse ikka helkuri kandmise vajadust ja selleks, et tagada oma õpilaste ohutus pimedal ajal liigeldes, avas Tartu Descartes`i kool täna hommikul fuajees helkurpuu.

Kooli teatel riputasid õpilased koos politseilõvi Leoga avamisüritusel kogutud helkurid puu külge ja vestlesid helkuri vajalikkusest. Õpilased seadsid endale eesmärgiks riputada puule vähemalt 100 helkurit, et sümboolselt kinkida Eestile 100 päästetud inimelu. Kõige aktiivsemalt reageerisid üleskutsele 1.a klassi õpilased, kes kogusid 103 helkurit. Kokku sai helkureid 387.

Üleskutse algataja Kaja Kivisikk ütles, et sai idee möödunud aastasest helkuraiast, mille avamisele tulid Annelinna koolide ja lasteaedade esindused. «Sel korral seadsime eesmärgiks just oma kooli õpilaste turvalisuse,» lisas ta. Helkurpuu toimib nii, et kõik, kellel on kodus kasutult seisvaid helkureid, saavad need puu külge riputada. Kõik, kellel on helkurit vaja, saavad selle puult võtta.

Huvijuht Kadri Lill lisas, et õpilasesinduse liikmed kontrollivad juba kolmandat hommikut järjest helkuri kandmist ja on tublimaid premeerinud pisikese kommiga. «Teavitustööl on olnud tulemusi. Samas ideaalini, et kõik lapsed «helgivad», on veel pikk tee käia,» rääkis Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles