Politseinike tulistaja oli keskealine mees

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

ETV uudistesaates «Aktuaalne kaamera» öeldi, et täna pärastlõunal Võrumaal Võmmorski külas läbiotsimist teostanud politseinike pihta tule avanud ja järgnenud tulistamises hukkunud inimene oli 56-aastane Eesti kodanikust mees.

«Kas maja oli tema oma või millega ta tegeles, neid detaile riigiprokurör endiselt ei ütle,» märkis sündmuskohal viibiv ETV ajakirjanik Priit Rajalo.

Tema kolleeg Igor Taro kirjeldas kuriteopaika suure silikaadist elumajana, mis asub küla servas paari kilomeetri kaugusel piirist. «Iseenesest on see selline ideaalne koht vahelao jaoks, kui on vaja midagi kahtlast üle piiri tuua, see võib olla üks võimalik menetluse põhjus,» pakkus ta.

Tarol ei õnnestunud naabritega rääkida, kuna tunni aja eest oli piirivalve kogu küla ümber piiranud ega lasknud inimesi sündmuskoha lähedale. Äripäev Online'i andmeid, et hukkunu nimi oli Ago Ursel Waaks ja sündmuspaik tema kodu, ETV ajakirjanikud ei kinnitanud.«Vestlustest kumab läbi küll, et tegemist oli selle mehe koduga, nime muidugi veel siinkohal ei kinnitata,» ütles Rajalo.

Tulevahetuses hukkus tulistamist alustanud mees, kes suri kohapeal. Kolm politseinikku toimetati vigastatuna haiglasse, kus üks neist suri.

Läbiotsimine toimus riigiprokuratuuri ja kaitsepolitseiameti kriminaalmenetluse raames, kus uuriti võimalikku relvade ebaseaduslikku käitlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles