Lauljad aitavad koorimuusika maratoniga laulupeokirikut taastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Maarja kirik.
Pildil Tartu Maarja kirik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna-Eesti koorimuusika maraton toob järgmisel nädalal Tartusse kokku 45 laulukoori: ühel ja samal päeval esinevad nais-, mees- ja segakoorid kolmes Tartu kirikus. Viimase kontserdi järel minnakse koos taastamist ootava laulupeokiriku, Tartu Maarja kiriku juurde, mille fassaad kaunist koorimuusikat täis päeva lõpetuseks rüütatakse omamoodi ajaloovideosse.

Koorijuhtide Vaike Uibopuu ja Alo Ritsingu poolt algatatud Tartu ja Tartumaa kooride laulupäevade koorimuusika maratoniks ühendamine soovib kogu Eesti üldsuse tähelepanu suunata sellele, et Tartu Maarja kirik, kus toimus esimese üldlaulupeo peaproov, saaks taastatud 2019. aastaks, mil toimuvad järgmine Tartu laulupidu ja üldlaulupidu. Maratonlaulupäeva piletitulu annetatakse kiriku taastamiseks.

Naiskoorid laulavad 11. novembril kell 12  Tartu Jaani kirikus, meeskoorid kell 16 Tartu Peetri kirikus ja segakoorid kell 19 Tartu Pauluse kirikus.

Koorimuusika maratoni kolmanda kontserdi järel leiab kell 22 aset ühine ärakäimine. Läbi Vanemuise pargi viib laternarongkäik koorilauljad ja publiku Pepleri tänavale veel ühe kiriku juurde – endise võimlana taastamist ootava laulupeokiriku, Tartu Maarja kiriku juurde, kust kõik kord alguse sai.

Esimese üldlaulupeo peaproovi toimumiskoha fassaad riietatakse 11. novembri õhtul omamoodi ajaloovideosse: hoone esiküljele tekib tükikesi laulupidude ja koorilaulutraditsiooni ajaloost, mis lähemalt või kaugemalt seotud Tartu Maarja kirikuga. Lumma lisamiseks kõlavad kiriku juures mõned meile olulised koorilaulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles