Galerii: kogudused tähistasid Peetri kirikus reformatsiooni aastapäeva

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna on usupuhastuspüha nagu igal aastal sel kuupäeval. Kuid ainult tänasel usupuhastuspühal on võimalik tähistada reformatsiooni 500. aastapäeva. Lõuna-Eesti luterlikud kogudused saatsid selleks oma esindajad Tartusse Peetri kirikusse pidulikule jumalateenistusele.

Jumalateenistust pidasid ja teenisid kaasa Tartu, Valga ja Võru praostkondade praostid Ants Tooming, Mart Jaanson, Üllar Salumets ja mitmed teisedki vaimulikud. Jutlustas piiskop Joel Luhamets. Muusikuna andsid oma panuse organist Elke Unt, koorijuht Anna Humal ja bariton Atlan Karp.

Laulis ka Peetri kooli lastekoor. Jumalateenistusele kogunenud arvuka koondkoguduse hulgas istusid sama kooli õpilased. Nad olid saanud ülesande joonistada seda, mis neile jutlust kuulates pähe tuleb.

Peetri kooli kingitusena jäi kirikuaeda jasmiinipõõsa kõrvale reformatsiooni 500. aastapäeva meenutama pisikeste, pohlasuuruste punaste söömiseks kõlbmatute viljadega õunapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles